Suriyeli İş Adamları GTO'yu Ziyaret Etti

GTO Başkanı Konukoğlu: 'Suriyeliler şirket kurmaları halinde Türk şirketleriyle aynı haklara sahip' Suriyeli İşadamları ve Girişimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Khaled Babıllı: 'Bize kucak açan Türk kardeşlerimizin yanındayız'.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Meclis Baykanı ve Geçici Yönetim Kurulu Başkanı Settar Konukoğlu, Suriyelilerin şirket kurması halinde Türk şirketleriyle aynı haklara sahip olduğunu belirtti.

Konukoğlu, Suriyeli İşadamları ve Girişimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Khaled Babıllı ile yönetim kurulu üyelerini kabul etti. Burada konuşan Konukoğlu, GTO'ya kayıtlı Suriyeli firma sayısının her geçen gün arttığına değindi.

Firmaların çoğunluğunun gıda, tekstil, plastik ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösterdiğine işaret eden Konukoğlu, şunları kaydetti:

'Şirketlere daha iyi hizmet vermek amacıyla kurulan Suriye Masası, Suriyelilerin iş hayatına ilişkin soru ve sorunlarına çözüm yolları arıyor. Suriyeliler şirket kurmaları halinde Türk şirketleriyle aynı haklara sahip bulunuyor. Sizin yaşadığınız sorunları Türk şirketleri de yaşıyor. Sorunların çözümü için çalışıyoruz.'

Khaled Babıllı da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türk lirasına destek verilmesi yönündeki çağrısı üzerine Gaziantep'te faaliyet gösteren Suriyeli işadamlarının 1 milyon dolar bozdurduğunu hatırlattı.

Babıllı, 'Bize kucak açan Türk kardeşlerimizin yanındayız.' ifadesini kullandı.

GTO Geçici Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Eviz de Suriyelilere, Türkiye’ye geldiği ilk günden beri kucak açtıklarını kaydederek, 'Şehrimize 400 bine yakın Suriyeli geldi. Bazı sorunlar yaşanabilir ama bunları sabırla aşacağız.' diye konuştu.

Kaynak: AA