Sincan Belediyesi Türkçenin Korunması İçin Milli Eğitim Müdürlüğü İle İşbirliğine Gidiyor

Sincan Belediyesi, Türkçeyi korumak adına Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile “Dilimizi Koruyalım” projesi için protokol imzaladı. Proje ile sadeliğini yitiren Türkçeyi korumak ve yabancı kültürlerin etkisinden arındırmak hedefleniyor.

Sincan Belediyesi Türkçenin Korunması İçin Milli Eğitim Müdürlüğü İle İşbirliğine Gidiyor
Sincan Belediyesi, tarihi çok eskilere dayanan ve dünyanın en büyük dillerinden biri olan Türkçe’ye sahip çıkmak için Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile proje başlattı. Ankara’nın 25 ilçesindeki tüm resmi ve özel okulların katılımıyla gerçekleşecek proje kapsamında ilkokul öğrencileri kitap ayracı hazırlayacak, ortaokul öğrencileri mani yazacak, lise öğrencileri ise afiş tasarlayacak. Yarışmaya katılan okullar 2017 yılının Ocak ayı itibariyle eserlerini İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine teslim edebilecek. Sadeliğini yitiren Türkçenin korunmasının ve yabancı kültürlerden arındırılmasının hedeflendiği projede dereceye giren birinci, ikinci ve üçüncü olmak üzere toplam dokuz öğrenci Sincan’da gerçekleştirilecek törenle Sincan Belediyesi tarafından ödüllendirilecek.

Türkçenin korunup geliştirilmesine katkıda bulunmak için önemli bir işbirliğine imza attıklarını belirten Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, özellikle çocuklarda ve gençlerde bu bilincin oluşturulacak olmasının mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

“Türkçemizi diğer dillerin etkisinden kurtarıp, geliştirmek için herkesin sorumluluğu var” diyen Tuna, “Biz de bu sorumluluğun bilinciyle İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle güzel bir işbirliği gerçekleştirdik. Biliyoruz ki bir milleti millet yapan en önemli değerdir dil. Türkçemiz yeryüzünde konuşulan en zengin, en köklü diller arasında yer almaktadır. Türkçenin korunması ve geliştirilmesinin yanı sıra, gelecek kuşaklara anlamlı bir miras olarak aktarılabilmesi de büyük önem taşıyor” dedi.

Özellikle çocukların ve gençlerin bilinçlendirilmesi noktasında hayata geçirilen projelere büyük önem verdiğini belirten Tuna, “Dilimizi Koruyalım projesiyle de çocuklarımızda ve gençlerimizde günlük hayatta Türkçemizde var olan kelimeler yerine yabancı kelimeleri kullanmaktan kaçınmamız gerektiği bilincini oluşturacağız. Yarışmada yer alacak tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze de ayrıca teşekkür ediyorum. Bu projenin içinde yer almaktan çok mutluyuz. El ele işbirliği içinde neler yapabileceğimizi bir kez daha gösteriyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA