Samsat'ta Öğrencilere Hijyen Eğitimi Verildi

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde ortaöğretim öğrencilerine hijyen ve temizlik konusunda uyulması gereken hususlarda eğitim verildi.

Samsat'ta Öğrencilere Hijyen Eğitimi Verildi
Samsat Devlet Hastanesinde görevli Aile Hekimi Doktor Sadiye Şener Çalışkan ile yardımcıları Selma Demirci ve Nergis Çelik tarafından Samsat İmam Hatip Lisesi öğrencilerine hijyen eğitimi verildi.

Samsat Kaymakamlığı Konferans Salonundaki eğitimde kişisel hijyen ve genel temizlik ile çevre temizliği ağırlıklı olarak anlatıldı.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Samsat İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Akın, Samsat Sağlık Müdürlüğünün bu tür eğitim çalışmalarının çok yararlı olduğunu belirterek, ilgililere teşekkür etti.

Akın, "Sağlıklı olmak, insan mutluluğunun öncelik taşıyan bir öğesidir. Sağlık kurallarına uyma, anne ve babadan görülen alışkanlıklar ile başlar okul ve sosyal çevre ile devam eder. Sağlıklı bir yaşam için alınması gereken önlemlerin pek çoğu günlük yaşamımızda uygulamamız gereken küçük ve kolay çabalardan oluşur. Bunun için farkındalık oluşturma ancak eğitim ile mümkündür. Bu farkındalık için Sağlık Müdürlüğü ekiplerince verilen eğitimleri önemsiyoruz. Kendilerine teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA