Palandöken'den Sicil Affına Destek

TESK Genel Başkanı Palandöken: 'Sicil affı esnafa rahat bir nefes aldıracak, piyasaya yeniden hareket ve bereket kazandıracak'.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sicil affı ile ilgili çalışmaların esnaf ve sanatkar açısından son derece önemli olduğunu belirterek, 'Sicil affı esnafa rahat bir nefes aldıracak, piyasaya yeniden hareket ve bereket kazandıracak.' değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, yazılı açıklamasında, terör olaylarıyla ülke dışındaki siyasi ve ekonomik gelişmelerin geçici bir ekonomik durgunluğa neden olduğunu bildirdi.

Palandöken, '40 yıldır tek bir çeki dönmemiş, tek bir kuruş ödenmemiş borcu olmayan esnaf bile zaman zaman sıkıntı yaşayabiliyor. Geçici süreli sorunlar zamanla çözülse de bankaların kara listesine bir kere giren bir daha kredi alamıyor. Oysa esnafın asıl böyle zamanlarda krediye ihtiyacı var.' ifadesini kullandı.

Sicil affının esnafa rahat bir nefes aldıracağını, piyasaya yeniden hareket ve bereket kazandıracağını belirten Palandöken, şunları kaydetti:

'Bankalar güneşli günde uzattığı şemsiyeyi yağmur başladığında geri istememeli. Bankalarda kredi kullanımı için yeteri miktarda kaynak bulunmasına rağmen kara liste yüzünden bu kaynak esnafımıza ulaşmıyor. Esnafın finansmana erişimi kolaylaşırsa bundan sadece esnaf değil, çiftçi de işçi de emekli de kazanır, kısacası Türkiye kazanır. Dolasıyla esnafa bugün verilecek destek, yarın daha büyük ve sürdürülebilir bir ekonomik büyüme olarak geri dönecektir.'
Kaynak: AA