Özel Harekat Polislerinden Öğrencilere Kırtasiye Yardımı

Diyarbakır’ın Hazro ilçesinde terörle mücadele eden özel harekat polisleri ziyaret ettikleri Hazro Atatürk İlkokulu ve anaokulundaki öğrencilere çikolata ve kırtasiye malzemeleri dağıttı.

Özel Harekat Polislerinden Öğrencilere Kırtasiye Yardımı
Hazro ilçesinde görev yapan özel harekat polisleri, çocukların gönlünü kazanmak ve yaptıkları görevin önemini anlatmak üzere anaokulu ve ilkokuldaki öğrencileri ziyaret etti. Hazro Atatürk İlkokulu’nda eğitim gören 260 öğrenciye kendi imkanları ile defter, kalem, açacak, silgi, boya kalemi, yapıştırıcı, makas gibi kırtasiye malzemesi alan özel harekat polisleri bunları çocuklara dağıttı.

Okul idaresinden izin alan özel harekat polisleri önce okula ait ana sınıfına girip öğrencilerle bir süre sohbet etti, öğrencilere çikolata veren ve ardından kırtasiye malzemesi dağıtan özel harekat polisleri minik çocuklarla bir süre vakit geçirdi. Ana sınıfının ardından ilkokul çağındaki öğrencileri de sınıflarında ziyaret eden özel harekat polisleri, sıcak ortamda samimi şekilde çocuklarla sohbet etti.

Özel harekat polislerini selam vererek karşıladılar

İlk defa okullarında özel harekat polislerini gören öğrenciler sevinçlerini gizleyemedi. Bir çok öğrenci üniforma ile sınıflara giren özel harekat polislerini selam vererek karşıladı. Üniformalı polislerle yakından ilgilenen öğrenciler, dağıtılan hediyelerini alarak polis ağabeylerine teşekkür etti.

Hazro ilçesinde terörle mücadele görevini sürdüren özel harekat polislerinin ana okulu ve ilkokul çağlarındaki öğrencilerle bir araya gelip polislik mesleğini sevdirmeyi ve çocukların emniyet teşkilatına ön yargılarını kırıp, çocukların gönüllerini kazanmak için böyle bir uygulama yaptığı belirtildi. Sınıflarına kadar giren özel harekat polisleri ile sıcak ve samimi bir ortamda sohbet eden minik çocukların bir kısmı büyüdüklerinde polis olacaklarını söyledi.

Kaynak: İHA