Mısır'daki Bombalı Saldırı

Suudi Arabistan ve İİT, Mısır'da güvenlik güçlerini hedef alan bombalı saldırıyı 'şiddetle' kınadı.

Suudi Arabistan ve İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT), Mısır'da güvenlik güçlerini hedef alan bombalı saldırıyı 'şiddetle' kınadığı bildirildi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Suudi Arabistan, Mısır'ın Giza kentindeki Selam Camisi yakınlarında bir emniyet noktasını hedef alan bombalı saldırıyı 'şiddetle' kınadı.

Riyad yönetiminin Mısır yönetimi ve halkına başsağlığı, yaralılar için de acil şifa dileklerinde bulunduğu ifade edilen haberde, Suudi Arabistan'ın terör karşıtı tutumuna vurgu yapıldı.

İİT Genel Sekreteri Yusuf Ahmed el-Useymin de yayınladığı yazılı açıklamada, 'Korkakça' düzenlenen saldırıyı şiddetle kınadığını kaydetti.

İİT'nin terörün her türlüsüne karşı tutumunun net olduğunu vurgulayan Useymin, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine, Mısır yönetimine ve halkına başsağlığı, yaralılara acil şifa temennisinde bulundu.

Mısır'ın Giza kentinde bir cami yakınındaki emniyet noktasına düzenlenen saldırıda 2'si rütbeli 6 polis ölmüş, 3 asker yaralanmıştı. Saldırının sorumluluğunu, 'Hasm-Sevaid Mısır' adlı hareket üstlenmişti.
Kaynak: AA