Mersin Şehir Hastanesi'nde Sona Doğru

İçel İl Sağlık Müdürü Kemik: 'İçel Şehir Hastanesi, en geç bu yıl sonunda ya da 2017 yılı başında tamamlanarak hizmete girecek.'

İçel İl Sağlık Müdürü Aytekin Kemik, İçel Şehir Hastanesinin bu yıl sonunda ya da 2017 yılı başında tamamlanarak hizmete açılacağını bildirdi.

İl Sağlık Müdürü Kemik, yaptığı yazılı açıklamada, bin 294 hasta yatak kapasitesine sahip ana hastane, onkoloji hastanesi, kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesi ve psikiyatri hastanesi gibi birden fazla sağlık tesisinin yer alacağı komplekste, son rötuşların yapıldığına aktardı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın 4 Aralık'ta İçel'e gelerek çalışmaları yerinde incelediğini anımsatan Kemik, şunları kaydetti:

'İçel Şehir Hastanesi, en geç bu yıl sonunda ya da 2017 yılı başında tamamlanarak hizmete girecek. Hastanenin açılması için artık gün sayıyoruz. Hastanenin fiziki gerçekleşmesi yüzde 100'e ulaştı. Çevre düzenlemesi ve tıbbi cihazlar yerleştiriliyor. İlimizde bulunan İçel Devlet Hastanesi ve Kadın Doğum Hastanesi buraya taşınacak. Şu anda ilimizde hizmet veren kamu yataklı sağlık tesislerinde nitelikli yatakların toplam yatağa oranı yüzde 32 düzeyinde. Burayı hizmete aldığımızda bu oran yüzde 81'lere çıkacak. Nitelikli yatak sayısının bir anda bu oranda arttığı dünyada başka bir şehir örneği yok. Bu açıdan da İçel bir ilki gerçekleştirmiş olacak. Artık vatandaşlarımız 1 ve 2 kişilik odalarda, içerisinde banyosu, tuvaleti ve refakatçilerin dinlenme imkanına sahip olduğu şartlarda daha kaliteli sağlık hizmeti alacaklar.'

Kemik, İçel'de özellikle son 5 yılda sağlık altyapısının neredeyse tamamen yenilendiğini bildirdi.

Eski SSK hastanesinin olduğu yerde 350 nitelikli yatağa sahip Toros Devlet Hastanesini 2014 yılında tamamlayarak hizmete sunduklarını aktaran Kemik, 'Aynı yıl içerisinde 250 yataklı Silifke Devlet Hastanesi vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladı. 2013 yılında 160 yataklı Erdemli Devlet Hastanesi hizmete girdi. Bu yıl içerisinde 75 yataklı Mut Devlet Hastanesi ve 30 yataklı Gülnar Devlet Hastanesi tamamlayarak vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladı. 150 yataklı Anamur Devlet Hastanesinde son aşamasına geldi.' ifadelerini kullandı.

Mezitli ilçesine de 200 yataklı hastane planladıklarını ve arsa tahsis çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Kemik, şöyle devam etti:

'Şu anda eski altyapıya sahip tek hastanemiz Tarsus Devlet Hastanesi. Orası için 600 yataklı bir hastane çalışmamız var. İhalesi tamamlandı. Ön mali kontrol için bakanlığımıza gönderildi. Onaylandığı takdirde en kısa süre içerisinde imzalar atılarak yer teslimi yapılacak ve muhtemelen 2-3 yıl içerinde Tarsus halkına hizmet vermeye başlayacak. Hayata geçirilen sağlık yatırımları sayesinde şu anda vatandaş memnuniyetinin en yüksek olduğu sektör, sağlık sektörüdür. 2003 yılında vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden memnuniyeti yüzde 39'larda iken günümüzde yüzde 74'lere yükselmiş durumda. Sağlık alanında ki bu değişim ve dönüşüm şehir hastaneleriyle daha da ivme kazanarak sürecektir.'

Kemik, şehir hastanelerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın rüya projesi olduğunu belirterek, böyle yatırımların yapılmasında destek veren herkese teşekkür etti.
Kaynak: AA