Mavi Marmara Duruşması Öncesi Adliyede Gerginlik

Mavi Marmara baskını sırasında İsrail Genelkurmay Başkanı olan Rau Aluf Gabiel Ashknazi ve 3 İsrailli komutan hakkında açılan davada, bir önceki celsede yaşanan yoğunluk nedeniyle mağdur ve şikayetçilerin duruşma salonuna alınması sırasında gerginlik yaşandı. Mahkemenin talimatı üzerine salona yalnızca taraf olanların alınabileceği duyurulunca, kalabalık grup adliye içinde slogan attı.

Mavi Marmara Duruşması Öncesi Adliyede Gerginlik
Gazze’ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırıya ilişkin dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi’nin de aralarında olduğu 4 sanığın yargılanmasına devam ediliyor. Adliye içi ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi alınırken, duruşma salonunun bulunduğu koridora girişler bariyerle kapatılarak, güvenlik görevlileri tarafından kontrol altına alındı.

Adliyenin zemin katında bulunan duruşma salonuna girmek için bekleyen kalabalık bir grup, içeri alınmamaları üzerine tepki gösterdi. Bir süre sonra yalnızca avukatlar ve dava dosyasında ismi bulunanların içeri alınacağı duyurusu üzerine kargaşa yaşandı. Grup slogan atarak tepki gösterirken, koridora çevik kuvvet polisleri girdi.

Duruşma salonunun kapısının açılması üzerine taraf olanlar içeriye alınırken, bu kez salona girenler mağdur ve şikayetçilerden bazılarının dışarıda kaldığını, arkadaşlarının içeri alınmasını istediklerini söyledi.



İstanbul 7’inci Ağır Ceza Mahkemesinde gelenlerin yoklamalarının alınmasıyla başlayan duruşma, salon yetersizliği tartışmalarıyla devam ediyor.
Kaynak: İHA