MATSO'dan 'İş Yeri Kiralarını TL'ye Çevirin' Çağrısı

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, ilçedeki gayrimenkul sahiplerinin iş yeri kiralarını döviz yerine Türk lirasına dönüştürmeleri çağrısında bulundu.

MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Boztaş, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısını desteklediklerini, küresel güçlerin döviz dalgalanmalarıyla ekonomide kriz yaratma çabalarına karşı millet olarak Türk lirasına sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

Başkan Boztaş, turizmde yaşanan düşüşler nedeniyle ilçe esnafının sıkıntılı bir sezon geçirdiğini söyledi.

İlçe ekonomisinin döviz kurlarındaki dalgalanmayla da zorlandığını ifade eden Boztaş, 'Sıkıntılı olan ilçe tüccar ve esnafımız, kiraları genelde döviz üzerinden ödüyor. Bu sıkıntılı duruma bölgemizde turizmin kötü gidişinin ardından döviz kurundaki dalgalanmalar eklenince esnafımız bu durumdan daha da etkilendi.' diye konuştu.

Döviz ve faiz dalgalanmalarından ülke ve ilçe ekonomisinin daha fazla etkilenmemesi için herkese görev düştüğünü vurgulayan Boztaş, şunları kaydetti:

'24 Kasım 2015 tarihinde uçak kriziyle birlikte başlayan ve bu yıl da devam eden turizmde yaşanan sıkıntılar nedeniyle ilçe esnafımız zor bir dönem geçiriyor. Turizmdeki düşüşe bir de dövizdeki hareketlilik eklenince sıkıntılı olan esnafımız daha da zor duruma düştü. İlçemizdeki gayrimenkul sahiplerinin tüccar ve esnafımızın kiralarını 24 Kasım 2015 tarihinde uçak krizi öncesindeki döviz kuruna sabitleyerek döviz yerine TL’ye dönüştürmesi çağrısında bulunuyoruz.'

Kaynak: AA