Malazgirtli Öğrencilerin Sinema Keyfi

Muş’un Malazgirt ilçesindeki Zübeyde Hanım Anaokulu, ‘sinema kültürü’ etkinliği adı altında tüm öğrencilerine sinema keyfi yaşattı.

Malazgirtli Öğrencilerin Sinema Keyfi
İlçede kış aylarının çok soğuk olması ve eksi 15 dereceye kadar düşmesi nedeniyle kapalı ortamda olan öğrencilerin stres atması ve sosyal gelişimleri amacıyla Zübeyde Hanım Anaokulu idarecileri tarafından ‘sinema kültürü’ etkinliği düzenlendi.

Etkinlik kapsamında okul müdürü, öğretmen ve velilerin gözetiminde kontrollü bir şekilde sinemaya getirilen öğrenciler, Charlie’nin Çikolata Fabrikası filmiyle keyifli anlar yaşadılar.

Minik öğrencilerle birlikte sinema salonunda film izleyen Okul Müdürü Emine Hatun Arkaç, bu tür sosyal faaliyetlerin anaokulu öğrencilerinin gelişimi için çok önemli olduğunu söyledi.

Öğrencilerin ruhsal ve fiziksel gelişiminin yanı sıra çevreyi tanımaları gerektiğini ifade eden Arkaç, "Bu etkinlikleri çocuklarımıza iki haftada bir farklı yaşantılar kazandırmak ve farklı ortamlar sunabilmek için yapıyoruz. İki haftada bir sinema günleri yapıyoruz. İki haftada bir kurum ziyaretleri yapıyoruz. Çocuklarımıza farklı etkinlikler yaptırmak için ve bu ilçemizdeki hayatı zenginleştirmek için yapıyoruz" dedi.

Olumsuz hava şartları nedeniyle öğrencilerin hep kapalı ortamda kaldığını kaydeden okul öğretmenleri ise, "Biz iki haftada bir öğrencilerimizi sinemaya getiriyoruz. Burada öğrencilere sinema, tanıtım, yemek ve eğlenmelerini sağlıyoruz. Artı yaz aylarında dış mekânlarda uçurtma şenliği, fidan dikimleri ve diğer aktiviteleri yapıyoruz. Yeter ki çocuklarımızın gelişimine katkıda bulunalım. Uzun kış mevsiminin yaşanması ile birlikte çocuklarımız hep içeride kalıyorlar ve bu onları olumsuz yönde etkiliyor. Bu tür sosyal faaliyetlerle onların üzerindeki o negatif havadan uzak durması için bu tür faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Bu sosyal faaliyetleri de yaparken, özellikle çocukların çevreyi tanımaları ve adapte olmalarını sağlamaya çalışıyoruz" şeklinde konuştular.
Kaynak: İHA