Lübnan'da 'Camilerin İslam'ın Yayılmasındaki Rolü' Forumu

Lübnan Müftüsü Deryan: 'Camiler aşırıcılıkla mücadele edebilir. Hedefimiz, önümüzdeki yıllarda camilerimizi İslam'ın doğru ve affedici imajını yansıtacak hale getirmek' Lübnan Müftülüğü Genel Sekreteri elKürdi: 'İyiliğin yayılması için mescitlere ihtiyacımız var. Bunun için de geçmişte camilerin toplumda oynadığı rolü iyi değerlendirmeliyiz ve günümüze bunu uyarlamalıyız'

Lübnan Müftüsü Abdullatif Deryan, 'Camiler aşırıcılıkla mücadele edebilir. Hedefimiz, önümüzdeki yıllarda camilerimizi İslam'ın doğru ve affedici imajını yansıtacak hale getirmek' dedi.

Lübnan'da, 'İslam'ın Yayılmasında Camilerin Rolü' başlıklı forum düzenlendi. Başkent Beyrut'un sembolik yerlerinden Muhammed el-Emin Camisi'nin konferans salonunda gerçekleştirilen foruma, Kur'an-ı Kerim okunarak başlandı.

Lübnan Müftüsü Abdullatif Deryan, forumda yaptığı konuşmada, 'Ortadoğu'nun terörle mücadele ettiği bir dönemde bizler bu forumu Lübnan'da yapmayı tercih ettik. Çünkü camiler aşırıcılıkla mücadele edebilir. Hedefimiz, önümüzdeki yıllarda camilerimizi İslam'ın doğru ve affedici imajını yansıtacak hale getirmek. Camilerimiz sadece namaz kılmak için bir yer değil aynı zamanda sosyoloji, ekonomi ve sağlık sistemini içinde barındıran bir hale gelmeli.' dedi.

Lübnan Müftülüğü Genel Sekreteri Şeyh Emin el-Kürdi, iyiliğin yayılması için mescitlere ihtiyaç olduğunu söyledi. el-Kürdi, 'Bunun için de geçmişte camilerin toplumda oynadığı rolü iyi değerlendirmeliyiz ve günümüze bunu uyarlamalıyız.' diye konuştu.

Endonezya Yüksek Kur'an Enstitüsü Direktörü Nasruddin Ömer de Endonezya'da 800 bin caminin bulunduğunu belirterek, 'Camiler, Müslümanlar için dünya genelinde bir güçlü merkez niteliği taşır. Camiler, toplumu güçlendirmede önemli role sahiptir. Toplumun birçok kesimleri, zengin, fakir, yaşlı, geç hepsi camide eşitlenir.' ifadelerini kullandı.

Konferansa Lübnanlıların yanı sıra Lübnan'da yaşayan çok sayıda Endonezyalı katıldı.
Kaynak: AA