Lice'deki Değişim

Lice Kaymakamı Uğurlu: 'Yapılan faaliyetler, operasyonlar teröre ve terörizme dönük yapılan faaliyetlerdir. Devletin sağladığı desteklerle Lice'de büyük değişimler yaşanmaya başladı'

Lice Kaymakamı Osman Uğurlu, Lice'de devletin sağladığı desteklerle büyük değişim başladığını ve vatandaşlardan fazlasıyla destek gördüklerini söyledi.

Kaymakam Uğurlu AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik başlatılan yatırım ve kalkınma hamlesinin birçok alanda atılan adımlarla bölgede ekonomik ve istihdam alanında etkisini gösteriyor.' dedi.

'Bölgemiz genellikle olumsuz konularla daha çok gündeme gelmekte. Bizim burada aslında böyle bir gündemimiz yok.' diyen Kaymakam Uğurlu şunları söyledi:

'Yapılan faaliyetler, operasyonlar teröre ve terörizme dönük yapılan faaliyetlerdir. Devletin sağladığı desteklerle Lice'de büyük değişimler yaşanmaya başladı. Vatandaşlarımızın desteğine fazlasıyla sahibiz. Eğitimden, kamu hizmetine birçok çalışma yapılıyor. Derslik sayımızı artırdık. Yeni hükümet konağımızın projesi yapıldı. İnşaatı başlamış durumda.

Eğitim öğretim noktasında faaliyete geçen ve inşaat aşamasında yatırım programına alınan okullarımız var. Derslik başına düşen öğrenci sayısı Türkiye ortalamasının altında. Eğitim öğretim noktasında sıkıntımız yok. Eğitim ve öğretimi daha iyi bir noktaya gelmesi için yaptığımız faaliyetlerle desteklemeye çalışıyoruz. TEOG ve üniversiteye hazırlık ile öğrencilerimizin sosyal, kültürel ve fiziksel gelişimlerini sağlamaya yönelik de kurslar düzenliyoruz.'

İstihdam ve ekonomik kalkınmaya yönelik birçok alanda devletin vatandaşa destek sağladığına da dikkati çeken Uğurlu sözlerini şöyle sürdürdü:

'Son dönemde kalkınma ajansından destekli beş proje için teknik destek yardımı aldık. Bunlardan birisi KOSGEB destekli yürütülen proje ile 150 kadına yönelik girişimcilik sertifikası kursu düzenlendi. Bölgede ekonomiye katkı sağlamak için Lice'de organik tarım ve hayvancılık gibi konularda projeler yapılıp destekleniyor. Teknik destek kapsamında ve yine kalkınma ajansının desteklediği program ile organik bal üretimi konusunda iki yüz bin lira bütçeyle ekonomiye ve istihdama yönelik bir projemiz var. Bölgemizin tarım ve hayvancılık konusundaki gelişimini sağlayacak, insanlarımızı geleneksel üretim tarzıyla, organik üretimin modern eğitim tarzlarını birleştirerek daha iyi bir noktada üretim yapılmasını hem milli ekonomiye hem de bölgemize bu manadaki katkısını sağlamak.'

- Devlet vatandaşın yanında

İlçede yaşayan vatandaşların Türkiye'nin diğer bölgelerinde yaşayan vatandaşlar gibi günlük hayatlarına devam ettiğini aktaran Uğurlu, vatandaşlarla görüştüklerinde bunu rahat şekilde görebildiklerini belirtti.

Devletin sağladığı desteklerle Lice’de büyük değişimler yaşanmaya başladığını vurgu yapan Uğurlu, 'İnsanlar artık bu konuda anılmak istemiyor. Tek başımıza değil, yereldeki tüm taraflarla birlikte beraber hareket ederek bu işleri yapmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın desteğine fazlasıyla sahibiz. Vatandaşımızın beklediği devletinden hizmet. Bunu da burada sağlamaya çalışıyoruz' diye konuştu.

Lice'ye yeni hükümet konağı yapıldığını da sözlerine ekleyen Uğurlu, Osmanlı ve Selçuklu mimarisinden esinlenerek yapılacak olan Lice Hükümet Konağının 7 bin 580 metrekarelik bir alanda inşa edildiğini belirtti.
Kaynak: AA