Karamürsel'den Kısa Kısa

Karamürsel ilçesinde 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Karamürsel Kültür Merkezi'ndeki tören saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kaymakam Ahmet Narinoğlu, burada yaptığı konuşmada, Türk milletinin insan hakları konusunda temiz bir geçmişe sahip olduğunu belirterek, yüzyıllarca farklı millet, din ve ırktan insanları bir arada barış içinde yaşatabildiğini dile getirdi.

Narinoğlu, ''15. yüzyılda Avrupa'dan kaçan Yahudilere, Araplara, yakın tarihimizde Saddam'ın zulmünden kaçan Iraklı kardeşlerimize, Suriye'de iç savaştan kaçan Suriyeli kardeşlerimize kucak açmış, hoşgörülü, onurlu ve yardımsever bir milletiz. Milyonlarca masum insanı katledenleri görüyor ve kınıyoruz.'' diye konuştu.

İnsan Hakları Kurulu üyesi avukat Yusuf Turna'nın insan hakları konusunda bilgi verdiği törende Atatürk Ortaokulu öğrencilerince şiirler okundu ve oratoryo seslendirildi.

Etkinlikte kompozisyon ve resim yarışmasında derece alan öğrencilere ödülleri verildi.

- Vatandaşlarla buluşma toplantısı yapıldı

Kocaeli Valiliği'nin talimatı doğrultusunda Karamürsel'de vatandaşlarla buluşma toplantısı gerçekleştirildi.

Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu başkanlığında Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen toplantıya güvenlik amirleri, kamu kurum ve kuruluşlarının idarecileri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantının ardından açıklama yapan Kaymakam Narinoğlu, belirli aralıklarla düzenleyecekleri toplantılarda vatandaşlarla doğrudan temas kurarak istek, öneri ve şikayetleri bizzat dinlemeyi amaçladıklarını söyledi.

Kaynak: AA