Karakaş, 'Balıkçıların Ekonomiye Katkıları Tartışılamaz'

Akçakoca Su ürünleri Kooperatif Başkanı Mustafa Karakaş, dışarıdan gelen balıkçıların ilçe ekonomisine büyük katkı sağladıklarını söyledi.

Karakaş, 'Balıkçıların Ekonomiye Katkıları Tartışılamaz'
Akçakoca Su Ürünleri kooperatif Başkanı Mustafa Karakaş, av sezonu açılmasının ardından Karadeniz bölgesinden balıkçı barınağına gelen gırgırların ilçe ekonomisine büyük katkıları olduğunu belirterek ’’Palamut sezonu olsun, hamsi sezonu olsun balıkçı barınağımıza gelen teknelerde kalanlar ilçe esnafından büyük çaplı alışveriş yapıyorlar. Bunun dışında balık almaya gelen kamyonlar ve balık taşıyıcıları otobüslerle gelerek barınak içinde konaklıyorlar. Bu personeller, ilçe esnafından bir çok malzeme alarak ekonomiye katkı sağlıyorlar. Rakamsal olarak düşünürsen bir gıgırda 50 kişi çalışıyor, bu çalışanlar tüm mutfak malzemelerini ilçe esnafından alıyorlar. Bu ilçe ekonomimize büyük katkı sağlıyor" dedi.

Akçakoca Esnaflar Odası Başkanı Nedim İşgören, balık sezonununda onlarca gırgırın barınağa yanaştığını işaret ederek "Ekmek olsun, manav olsun, kuru bakliyat olsun bir çok malzemelerini Akçakoca esnafından alışveriş yapıyorlar. Ayakkabı tamircileri bile bundan yararlanıyorlar. Bu nedenle Balıkçı barınağı ilçe ekonomisine etkisi çok yüksek oranda’’ diye konuştu.

Kaynak: İHA