Kampta Kalan 5 Bin 500 Suriyeliye Kuran-I Kerim Dağıtıldı

Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığının birlikte organize ettiği “her çadıra bir Kuran-ı Kerim” projesi kapsamında, Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesindeki Süleyman Şah Konaklama Tesislerinde yaşayan 5 bin 500 Suriyeliye Kuran-ı Kerim dağıtıldı.

Kampta Kalan 5 Bin 500 Suriyeliye Kuran-I Kerim Dağıtıldı
Suriye’de yaşanan iç savaş dolayısıyla Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine gelerek Süleyman Şah Konaklama Tesislerinde barınan Suriyeli mültecilere yönelik sosyal, kültürel ve dini çalışmalar devam ederken, Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri tarafından her çadıra bir Kuran-ı Kerim hediye edildi.

Yapılan proje ve dağıtılan Kuran-ı Kerim ile ilgili olarak bir açıklama yapan Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, “Her eve Kuran-ı Kerim projesi kapsamında Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı olarak buradayız. Her çadıra bir Kuran-ı Kerim hediye edeceğiz. Akçakale’deki çadır kentte 5 bin 500 çadır var. Biz de 5 bin 500 çadıra Kuran-ı Kerim hediye edeceğiz. Bundan sonra Suruç Kampımıza da giderek oradaki her çadıra yine bir Kuran-ı Kerim hediye edeceğiz. Hedefimiz, yüreğinde, gönlünde Kuran olup da okuyamayan, evinde Kuranı olmayan kardeşlerimize Kuranı ulaştırmak” dedi.

Çadır kentteki Kuran-ı Kerim dağıtımına İl Müftüsü İhsan Açık’la birlikte Türkiye Diyanet Vakfı Proje Koordinatörü Ali Güner, Ahmet Hamdi Yeneroğlu, Süleyman Şah Konaklama Tesisi Müdürü Hüseyin Ortaç ve Diyanet İşleri Başkanlığı görevlileri katıldı.

Kaynak: İHA