İzmir'de Okulun Üzerine Kule Vincin Devrilmesi

Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar: 'İlçe sınırları içinde kule vinç kullanacak firmalar, belediyemize yapacağı müracaatla birlikte Makine Mühendisleri Odasından onay alacaklar ve düzenli olarak denetlenecekler'.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, ilçede kule vinç kurmak isteyen firmalar için Makina Mühendisleri Odası onayının aranacağını belirtti.

Akpınar, yaptığı açıklamada ilçenin farklı bölgelerinde devam eden yüksek katlı inşaatlarda olası kazaların önüne geçmek, can ve mal kaybını önlemek için kule vinç kullanımında Makine Mühendisleri Odasının onayını zorunlu hale getirdiklerini belirtti.

Vinçlerin kurulum ve denetleme aşamasında da odanın yetkili olacağını belirten Akpınar, şunları kaydetti:

'Bu protokolle İzmir’de bir ilke imza atıyoruz. İş güvenliği açısından önemli bir protokol olduğunu düşünüyorum. İnsanların yaşam alanlarına kurulan kule vinçler, onların hayatlarına mal olacak durumlara sebebiyet verebiliyor. Daha önce Karşıyaka’da bir vinç kazasında üç kişi hayatını kaybetmişti. Geçtiğimiz günlerde de Süleyman Demirel Lisesi'nin üzerine devrilen vinç, birçok genç insanımızın canına mal olacaktı. Artık Karşıyaka sınırları içinde kule vinç kullanacak firmalar, Belediyemize yapacağı müracaatla birlikte Makine Mühendisleri Odasından onay alacaklar ve düzenli olarak denetlenecekler. Olası bir eksiklikte ya da hatada inşaatın devam etmesine izin verilmeyecek. İnşaatlardaki vinç kazalarının riski de bu sayede en aza indirilecek.'

Makine Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Güniz Gacaner Ermin de kule vinçlerin çalıştırılmasını düzenleyen yasal altyapının bulunmadığına dikkat çekti.
Kaynak: AA