İsmet Sezgin'e veda

GATA’da bir süredir tedavi gören ve 7 Aralık günü çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden eski TBMM Başkanı İsmet Sezgin Ankara’da son yolculuğuna uğurlandı.

İsmet Sezgin'e veda
İsmet Sezgin'e veda
88 yaşında hayata veda eden eski TBMM Başkanı Sezgin için Kocatepe Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene TBMM Başkanı İsmail Kahraman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, eski Başbakan Mesut Yılmaz, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazında, Sezgin'in bazı kadın aile yakınları da cenaze namazı kıldıran imamın yanında saf tuttu. Cenaze namazının ardından Sezgin'in naaşı askerlerin omzunda bir süre taşındıktan sonra cenaze aracına konuldu. Sezgin, Devlet Mezarlığında toprağa verildi.


TBMM'DE TÖREN

Vefat eden eski TBMM Başkanı İsmet Sezgin için ilk tören TBMM'de düzenlendi.

Törende Başbakan Binali Yıldırım ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman konuşma yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım İsmet Sezgin'in devletin çeşitli kademelerinde önemli görevler üstlenerek ülkeye değerli hizmetlerde bulunduğunu belirterek, 'Siyasetin duayen isimleri vardır. O isimleri anlamadan siyaseti, siyasetin tarihini eksik anlatmış olursunuz. İşte İsmet Sezgin böyle bir siyasetçiydi. Devlet adamı olarak Türkiye'nin yakın tarihinde ön planda oldu' dedi.

Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Siyasetin 'İsmet Abisi' siyasetin inişli çıkışlı yolunda mücadelesini hiç ama hiç eksiltmeden yürüttü. Bedelini de ödedi, en yüksek makamlarda siyaseti de yaşadı. Devletin en tepe noktalarına ulaştı. Ama Aydınlı İsmet Abi kişiliğini hiç kaybetmedi. Ciddi ama çatık kaşlı olmayan bir devlet adamıydı. Siyaseti millete hizmet olarak gördü. '

TBMM Başkanı İsmail Kahraman ise törende yaptığı konuşmada, 'Mühim olan bu kubbede hoş bir seda bırakabilmek. Rahmetli İsmet Bey hoş bir seda bıraktı. Çok değerli bir insandı. Ben kendisini Gençlik ve Spor Bakanı yaptığı dönemde tanıdım ve dost olduk. Sanat, edebiyat seven, fevkalede görüşleri olan değerli bir insandı. Milletimizin başı olsun' diye konuştu.

Törene Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski Başbakanlar Tansu Çiller ve Mesut Yılmaz ile çok sayıda yeni ve eski milletvekili katıldı.