Harran Üniversitesinde Fakülte Ve Yüksekokul Çalıştayı

Harran Üniversitesi, fakülte ve yüksekokulların eğitim-öğretim açısından kalitesini artırmak amacıyla başlattığı çalıştaylarına devam ediyor.

Harran Üniversitesinde Fakülte Ve Yüksekokul Çalıştayı
Çalıştayların ilkini meslek yüksekokulları alanında Hilvan’da yapan üniversite, şimdi de “Fakülte ve Yüksekokul Çalıştayı” adı altında, Osmanbey Kampüsü Mühendislik Fakültesi Küçük Anfi Salonunda düzenlenen programda, tüm sorunlar masaya yatırdı.

Sabahın erken saatlerinde başlayan çalıştaya, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Şerafettin Çelik, Prof Dr. Ali Sarıışık, fakülte dekanları, yüksekokul müdürleri ve idareciler katıldı.

Çalıştayın açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, eğitim sorununa neşter vurmak ve daha iyi bir eğitimin nasıl yapılması gerektiği konusunu irdelemek amacıyla bu tür çalışmalara devam edeceklerini söyledi.



Göreve geldiklerinde ilk işlerinin eğitim planlaması yapmak olduğunu dile getiren Rektör Taşaltın, “Üniversitede rutin alışkanlıkları değiştirmekle uğraştık. Her şeyin aynı devam etmesinden yana olan bir yapıyı kırmakla uğraştık. Tam asıl işimiz olan eğitime yönelirken bu kez 15 Temmuz darbe girişimi oldu. Bir süre de o belayla uğraştık. Ama artık önümüzde hiçbir engel kalmadı. Daha iyi bir eğitimin nasıl olacağını planlamamız lazım, bunun için bu tür çalıştayları yapıyoruz. Yapmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile bu çalıştayımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından programın birinci oturumuna geçildi. Birinci oturumda fakülte dekanları ve yüksekokul müdürleri kendi okullarıyla ilgili sunumlarını gerçekleştirdi.

Üç oturum şeklinde yapılacak olan çalıştay gün boyu devam edecek. Çalıştay, sonuç bildirgesinin hazırlanmasıyla sona erecek.
Kaynak: İHA