Haliliye Belediyesinin Etüt Merkezine Yoğun İlgi

Haliliye Belediyesi tarafından lise ve üniversiteye giriş sınavlara hazırlanan öğrenciler için açılan etüt merkezi açtı öğrencilerin üniversiteye açılan kapısı oldu.

Haliliye Belediyesinin Etüt Merkezine Yoğun İlgi
Haliliye Belediyesi yürüttüğü temel belediyeciliğin yanında, sosyal belediyecilik anlamında da vatandaşlara en iyi şekilde hizmet veriyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından lise ve üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanan öğrencilere yönelik açılan etüt merkezi öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG), Yükseköğretime Geçiş Sınavı ve Lisans Yerleştirme Sınavı’na yönelik açılan eğitim merkezinden öğrenciler ücretsiz faydalanıyor. Hafta içi saat 8.30 ile 16.30 saatleri arasında açık olan eğitim merkezinde, deneme sınavları, okula destek dersleri, rehberlik hizmetleri, ders takibi, disiplinli eğitim, haftaiçi etüt ve birebir ders imkanı sağlanıyor.

Etüt merkezinden üniversiteye

Haliliye Belediyesi Etüt merkezine 1 Ocak 2016 itibari ile toplam 750 öğrenci kayıt yaparak merkezden faydalandı. Üniversiteye hazırlanan öğrenciler arasından 50 öğrenci, Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği, Mühendislik ve Eğitim Fakültesi gibi bölümleri kazandı. Kursa katılan öğrenciler, ders çalışmak için aradıkları ortamın kendilerine Haliliye Belediyesi tarafından sağlandığını ifade ederken kendilerine imkan sağlayan Haliliye Belediyesi ve Başkan Fevzi Demirkol’a teşekkür etti.

Öğrencilerin etüt merkezinde faydalanabilmeleri için, Haliliye İlçe sınırlarında eğitim görmesi veya ikamet etmesi gerekirken, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından oluşturulan komisyonlarca da belirlenen kriterlere uyması gerekmektedir. Eğitim merkezine başvurmak isteyen öğrenciler, Haliliye Belediyesinin Kadri Eroğan Caddesindeki hizmet binasına başvuruda bulunması gerekirken, 4442263 numaralı Beyaz Masa hattından da bilgi alabilecek.
Kaynak: İHA