Halep'te Hayatını Kaybedenler İçin Mevlit Okundu

Keban ilçesinde Halep'te yaşamını yitirenler için mevlit okundu.

İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen programda, tarihi Yusuf Paşa Camisi'nde Halep'te hayatını kaybedenler için mevlit okundu.

Keban Müftüsü Abdulhamid Pehlivan tarafından dua edildi.

Pehlivan, yaptığı konuşmada, bugün Halep'te bir medeniyetin ve tarihin bütün insanlığın gözü önünde yok edildiğini belirtti.

Kadim şehrin insanlarıyla birlikte haritadan silindiğini ifade eden Pehlivan, 'Sözün tükendiği noktadayız. İnsanlık olarak tarihin en büyük acılarından birisine tarifi imkansız üzüntülere şahit oluyoruz. Egemen güçlerin bölgemizdeki hırs, menfaat ve iktidar kavgası uğruna İslam beldeleri harabeye dönüyor. Bir adım ötemizdeki topraklar feryat, kan ve göz yaşına doydu. Sınırımızın bittiği yerde şiddet ve nefret başlıyor.' diye konuştu.

Millet olarak hakkı ve hakikati söylemeye, insaf ve vicdana çağırmaya mazlumların sesi ve mağdurların ümidi olmaya devam edeceklerini vurgulayan Pehlivan, şunları söyledi:

'Devam edeceğiz ki insanlık ölmesin. Bizler, Halep’ten yükselen ve yüreklerimizi dağlayan çocuk çığlıklarını annelerin çaresiz feryadını, babaların, yaşlıların imdat çığlıklarını elbette duyacağız. Duyacağız ki insanlık ölmesin. Bizler, Halep’ten son bir ümitle bize uzanan elleri elbette boş çevirmeyeceğiz. Çevirmeyeceğiz ki insanlık ölmesin.'

Cuma namazının ardından ilçe merkezi ve köylerdeki cami cemaatinden Halep’te bulunan mağdur insanlara ulaştırılmak üzere 7 bin lira para yardımı toplandığı öğrenildi.

Kaynak: AA