Halep İçin Tek Ses Oldular

Hatay’da, Suriye’nin Halep’i bombalaması ve yaşanan ölümlere dikkat çekmek için sivil toplum kuruluşları tarafından gıyabi cenaze namazı kılındı.

Halep İçin Tek Ses Oldular
Habib-i Neccar Camii’nde cuma namazı sonrasında Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu tarafından gıyabi cenaze namazı kıldırıldı. Gıyabi cenaze namazının ardından dualar edildi.

Namaz sonrasında Künefeciler Meydanı’nda yapılan basın açıklamasında Memur-Sen Hatay İl Başkanı Hasan Urhan, “Halep bizim parçamız, Halep bizim yürek yangınımız” ifadelerini kullandı.

Sivil toplum kuruluşları adına konuşan Memur-Sen Hatay İl Başkanı Hasan Urhan, “Bugün Srebrenitsa’nın kaderini Halep yaşıyor. Halep’te İnsanlık ölüyor. Batı yine üç maymunu oynuyor. Bugün insanları, insanlığı ve bütün insani değerlerin katledildiği kentlerden biri Halep. Terörü konvansiyonel silaha dönüştüren devletlerin, bütün dünyadan yalıtılarak katliam yaptığı Halep‘te can pazarı yaşanıyor. Ve maalesef insanlık bu katliamı kanıksamış durumda. Dünyanın birçok ülkesinde yaşayanlar bu katliamları kendi surları arkasından bir film izliyormuş gibi seyrediyor. Halep insanlığın topyekun öldüğü bir yerdir artık. Kim hangi bahanenin arkasına gizlenirse gizlensin. Hakikat budur. Bu yüzden Halep, aynı zamanda insanlığın imtihanıdır. Ama insanlık duyarsız, insanlık kayıtsız. En çok ümmetin sessizliği canımızı acıtıyor. Surların arkasına sığınmış batılıların kahir ekseriyetinin duyarsızlığına Bosna’da, Çeçenistan’da, Afganistan’da, Irak’ta şahit olmuştuk. Fakat ümmet kendinden uzak zannettiği olayın bizatihi ortasında olduğunu nasıl anlamaz. İçindeki yangını nasıl hissetmez. Nasıl susma korosuna katılır. Ölen biziz, ezilen biziz. Toza dönüştürülerek köle edilmek, yok edilmek istenen biziz” dedi.

Sivil toplum kuruluşları basın açıklamasının ardından dağıldı.
Kaynak: İHA