Halep İçin Eskişehir'den 3 TIR Un Yola Çıktı

Eskişehir’de Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından toplanan 3 TIR dolusu un yardımı, Halep için yola çıktı.

Halep İçin Eskişehir'den 3 TIR Un Yola Çıktı
Eskişehir Valiliği önünden hareket eden TIR’ları uğurlamaya: Eskişehir Valisi Azmi Çelik, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Dündar Ünlü, AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan, AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca, Eskişehir İl Müftüsü Yardımcısı Dilaver Şahin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

TIR’lar hareket etmeden önce konuşan Eskişehir Valisi Azmi Çelik, yardımların ilk bölümünün bugün yola çıktığından bahsetti. Tüm hayırseverlere de teşekkür eden Vali Çelik, "Aslında söyleyecek çok fazla söz yok. Yaklaşık biliyorsunuz beş yıldır güney komşumuz Suriye’de büyük bir savaş yaşanıyor. Maalesef ki bu savaşta yüz binlerce masum insan yaşamını yitirdi. Milyonlarca insan ise evini, barkını, yurdunu, yerini bırakarak başka ülkelere göç etmek zorunda kaldı. Göç ettikleri ülkeler arasında tabi ki en başta ülkemiz geliyor. Türk Milleti olarak bizler, nerede bir mazlum varsa, onların diline, dinine, mezhebine bakmadan elimizi uzattık. Bugüne kadar uzattığımız ellerimizi bundan sonra da uzatmaya devam edeceğiz. Bu bizlere atalarımızdan bırakılan bir mirastır. Suriye’deki savaşın başlangıcından beri biz ülke olarak açık kapı politikasını uyguladık ve milyonlarca sığınmacıyı ülkemizde misafir ediyoruz. ’Komşusu açken, kendisi tok yatmayan’ ve bu şekilde hareket eden milletimiz. Türkiye yaklaşık 3 milyon Suriyeli sığınmacıya elinden geldiğince yardımda bulundu. Bugünde Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımızın başlatmış olduğu ’Halep’de insanlık ölmedi’ kampanyası çerçevesinde yardımlar toplandı. Yardımların ilk bölümünü göndermek üzere buradayız. Ben hayırsever vatandaşlarımıza çok çok teşekkür ediyorum. Emeklerine ve gönüllerine sağlık. Allah oradaki ihtiyaç sahiplerinin yardımcısı olsun" dedi.

Vali Çelik’in konuşmasının ardından Müftü Yardımcısı Dilaver Şahin tarafından dualar okunarak un taşıyan 3 TIR Halep’e doğru yola çıktı. Şu ana kadar 10 TIR’lık un yardımının toplandığı, acil olarak 3 TIR’ın gönderildiği öğrenildi.
Kaynak: İHA