HAK-İŞ Sanat Dünyasını Ankara'da Buluşturuyor

HAK-İŞ Konfederasyonu’nun 5. Uluslararası Kısa Film Yarışması ödül töreni, 13 Aralık 2016 Salı günü Ankara’da gerçekleştirecek.

Ödül törenine başta Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı olmak üzere yurt içi ve yurt dışından sinema sektörüne emek veren sanatçı, yönetmen ve yapımcılar katılacak. HAK-İŞ Kısa Film Yarışması ödül törenine, Türkiye’den ünlü yönetmen Mesut Uçakan, yazar ve oyuncu Bahadır Yenişehirlioğlu, ünlü oyuncular Mehmet Güleryüz, Yusuf Sezgin, Mehmet Özgür, Erdinç Gülener ve Cansel Elçin de katılacak.

HAK-İŞ’in Kültür ve Turizm Bakanlığının da katkılarıyla bu yıl beşincisini gerçekleştirdiği Uluslararası Kısa Film Yarışması, dünya genelinde yoğun bir ilgiyle karşılanıyor. HAK-İŞ Kültür Sanat Komitesi ve yarışma ekibinin yoğun çalışmaları sonucu toplam 129 ülkeden 6 bin 33 film festivale başvuru yaptı. Türkiye’den 198 film yapımcının başvuruda bulunduğu yarışmaya Amerika’dan 627, Hindistan’dan 570, İran’dan 437, İngiltere’den 331, Fransa’dan 281, İtalya’dan 250, İspanya’dan 245, Rusya’dan 198, Brezilya’dan 202, Kanada’dan 176, Almanya’dan 162, Arjantin’den 113, Polonya’dan 94, Meksika’dan 92, Mısır’dan 80, Portekiz’den 74, Tayvan’dan 67, Yunanistan’dan 63, Avustralya’dan 51 ve diğer ülkelerden bin 920 film olmak üzere toplam 6 bin 33 film katıldı.

Yarışmanın başladığı ilk günden itibaren yapılan değerlendirmeler, başvuruların sonuçlanmasıyla zirve noktasına ulaştı ve ödül alan yapımlar belirlendi. Yarışma sonucunda hem Türkiye’den hem de uluslararası alandan katılan film yapımcıları En İyi Film Birincilik, İkincilik ve Üçüncülük Ödülü, Necati Çelik Özel Ödülü, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo, En İyi Kurgu, En İyi Müzik ve En İyi Görüntü Yönetmeni olmak üzere 11 kategoride ödül alacak. Ödüllerini almak üzere İtalya, Hindistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Amerika, Fransa, Malezya, Kazakistan, Ürdün, Arnavutluk, Irak ve İran’dan sinema dünyasına emek verenler Türkiye’ye gelecek. Tören, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın 13 Aralık 2016 tarihinde Devlet Su İşleri (DSİ) Konferans Salonu’nda saat 18.00’de vereceği resepsiyon ile başlayacak. Ödül töreni ise, saat 19.00’da Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı başta olmak üzere sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda ünlü ismin katılımı ile gerçekleştirilecek. Sanatçılar ödüllerini Bakan Avcı’dan alacak.
Kaynak: İHA