Hak-İş'in Uluslararası Kısa Film Yarışması

Türkiye'den 198 film yapımcısının, toplam 129 ülkeden 6 bin 33 filmin başvurduğu Hakİş Konfederasyonu 5. Uluslararası Kısa Film Yarışması'nın ödül töreni, 13 Aralık'ta yapılacak

Hak-İş 5. Uluslararası Kısa Film Yarışması'nda dereceye girenler, ödüllerini 13 Aralık'ta alacak.

Hak-İş'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, 5. Uluslararası Kısa Film Yarışması Ödül Töreni, 13 Aralık Salı günü Ankara'da gerçekleştirilecek.

Ödül törenine yurt içi ve yurt dışından sinema sektörüne emek veren sanatçı, yönetmen ve yapımcılar katılacak.

Törende Yönetmen Mesut Uçakan, yazar ve oyuncu Bahadır Yeni̇şehi̇rli̇oğlu, ünlü oyuncular Mehmet Güleryüz, Yusuf Sezgi̇n, Mehmet Özgür, Erdinç Gülener ve Cansel Elçi̇n de hazır bulunacak.

- 11 kategoride ödül

Hak-İş'in, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkısıyla bu yıl beşincisini gerçekleştirdiği Uluslararası Kısa Film Yarışması ilgiyle karşılandı.

Türkiye'den 198 film yapımcısının başvuruda bulunduğu yarışmaya toplam 129 ülkeden 6 bin 33 film başvuru yaptı.

Yarışmada en iyi film birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödülü, Necati Çelik Özel Ödülü, en iyi erkek oyuncu, en iyi kadın oyuncu, en iyi yönetmen, en iyi senaryo, en iyi kurgu, en iyi müzik ve en iyi görüntü yönetmeni olmak üzere 11 kategoride ödül alan filmler belirlendi.

Tören, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan'ın 13 Aralık'ta Devlet Su İşleri (DSİ) Konferans Salonu'nda saat 18.00'de vereceği resepsiyon ile başlayacak.
Kaynak: AA