GÜNDEM ÖZETİ / 9 Aralık 2016

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Eski TBMM Başkanı İsmet Sezgin son yolculuğuna uğurlanıyor

- Vefat eden eski TBMM Başkanı İsmet Sezgin için TBMM'de tören düzenlenecek. Sezgin'in cenazesi, Kocatepe Camisi'nde cuma namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrası Devlet Mezarlığı'nda defnedilecek.

- TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sezgin için Mecliste düzenlenecek törene katılacak.

(TBMM/11.00/12.48/14.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Barida Otel'deki 'Isparta İl Değerlendirme Toplantısı' ile Süleyman Demirel Üniversitesi Konferans Salonunda yapılacak 'İş Dünya Kayıtsız Kalmıyor' projesinin açılış toplantısına katılacak, Valiliği ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek.

(Isparta/09.00-14.00)

2- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci , Menderes Tekstil-Arge Merkezi açılışına katılacak, Rıza Akça Sitesi Toplu Tapu Teslim Töreni'nde yer alacak.

(Denizli/10.00/11.00)

3- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulunun 'Mesleki Eğitimdeki Yenilikler' konulu toplantısına katılacak, Ümraniye Celaleddin Ökten Hoca İmam Hatip Ortaokulu açılış töreninde yer alacak.

(İstanbul/11.00/15.00)

4- TBMM Genel Kurulunda, Dışişleri Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ve Adalet Bakanlığının 2017 yılı bütçeleri görüşülecek.

(TBMM/11.00)

5- TBMM FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu üyeleri, İstanbul'da Atatürk Havalimanı ve Özel Harekat Şube Müdürlüğüne çalışma ziyaretinde bulunacak.

(İstanbul)

EKONOMİ

1- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci TOBB ve ABD Ticaret Odasının toplantısına katılacak.

(Ankara/17.00)

2- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Filyos Limanı temel atma törenine katılacak.

(Zonguldak/14.30)

3- TÜİK, kasım ayı finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Bağdat)

2- Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve İran destekli Şii milislerin kuşatmada tuttukları doğu Halep'e saldırıları ve ülke içindeki diğer gelişmeler izleniyor.

(Halep-İdlib-Lazkiye-Hama-Humus-Haseke)

3- Yemen'deki iç savaş ile ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Riyad)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Pakistan’ın başkenti İslamabad’daki temasları çerçevesinde Faysal Camisinde hutbe okuyacak.

(İslamabad)

2- Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, 'Öğrenciler AB'yi Öğreniyor' projesinin Grand Ankara Oteli'nde yapılacak kapanış törenine katılacak.

(Ankara/10.00)

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen Cemil Meriç Sempozyumu'na katılacak, Gastromasa Konferası'nın gala yemeğine iştirak edecek.

(İstanbul/14.30/20.00)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 14. hafta mücadelesi Trabzonspor-Adanaspor maçıyla başlayacak.

(Trabzon/20.00)

2- TFF 1. Lig'de 14. haftanın açılış maçında Büyükşehir Gaziantepspor ile Elazığspor karşılaşacak.

(Gaziantep/18.30)

3- Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 11. haftasında Anadolu Efes, Barcelona Lassa'yı konuk edecek. Galatasaray Odeabank deplasmanda Panathinaikos Superfoods, Darüşşafaka Doğuş ise Baskonia ile karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.00/Atina21.00/Vitoria/23.00)

4- 2017 Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası'nın kura çekimi Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da yapılacak.

(Prag/19.30)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.
Kaynak: AA