Eskişehir'den Suriye'ye 3 Tır Yardım Malzemesi

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfınca yürütülen kampanya kapsamında Suriye'ye 3 tır yardım malzemesi gönderildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı öncülüğünden başlatılan 'Halep'te insanlık ölmesin' kampanyası kapsamında toplanan 3 tır gıda malzemesi, Suriye'nin Azez ve Halep bölgelerine mağdurlara teslim edilmek üzere dualar eşliğinde gönderildi.

Eskişehir Valiliği yanındaki Müftülük Sokak'tan yola çıkmaya hazırlanan tırların uğurlanışı sırasında bir konuşma yapan Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Suriye'den Türkiye'ye gelen hiçbir mazlumun geri çevrilmediği söyledi.

Son 5 yılda Suriye'de büyük bir savaşın yaşandığını vurgulayan Çelik, şöyle dedi:

'Bu savaşta maalesef yüzbinlerce masum yaşamını kaybetmiş, milyonlarcası başka ülkelere kaçarak yerini, yurdunu terk etmek zorunda kalmıştır. Göç ettikleri ülkelerin en başında bizim ülkemiz geliyor. Türk milleti olarak bizler, nerede bir mazlum varsa onların dinine, diline, mezhebine, bakmadan onlara el uzatıyoruz. Bu bize atalarımızdan kalan bir miras, aynı zamanda inancımızın gereğidir. Suriye'de savaşın başladığı ilk günden bu yana biz 'açık kapı politikası' uyguladık ve milyonlarca sığınmacıyı ülkemizde misafir ettik, etmeye devam ediyoruz.'

Çelik, 'Halep'te insanlık ölmesin' kampanyasına katılan hayırseverlere teşekkür etti.

İl Müftü Vekili Dilaver Şahin duasının ardından tırlar Suriye'ye uğurlandı.

Kaynak: AA