Ekonomi Koordinasyon Kurulu Kararları

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay: 'Piyasada nakit sıkışıklığının olduğu bir dönemde küçük ve orta ölçekli firmalarımıza sağlanan destekler can suyu niteliği taşıyor' 'Önlem paketi aynı zamanda ekonomik büyümeyi hızlandırmak için ihtiyacımız olan yeni yatırımların da yolunu açıyor. Sunulan destekler, firmalarımızın yatırım iştahını da artıracak'

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Ekonomi Koordinasyon Kurulunda alınan kararlara ilişkin, 'Piyasada nakit sıkışıklığının olduğu bir dönemde küçük ve orta ölçekli firmalarımıza sağlanan destekler can suyu niteliği taşıyor.' ifadesini kullandı.

Burkay, yazılı açıklamasında, Başbakan Binali Yıldırım tarafından dün açıklanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu kararlarını değerlendirdi.

Türkiye'de işletmelerin yüzde 99,8'nin KOBİ niteliğinde olduğunu belirten Burkay, şunları kaydetti:

'Piyasada nakit sıkışıklığının olduğu bir dönemde küçük ve orta ölçekli firmalarımıza sağlanan destekler can suyu niteliği taşıyor. Açıklanan önlem paketi aynı zamanda ekonomik büyümeyi hızlandırmak için ihtiyacımız olan yeni yatırımların da yolunu açıyor. Sunulan destekler, firmalarımızın yatırım iştahını da artıracak. İstihdamın artırılması ve ihracatçıya sağlanan destekler de iş dünyası olarak 2017 yılına umutlu girmemizi sağladı.'

Burkay, kararların reel ekonomiye etkilerinin orta ve uzun vadede pozitif olacağını vurgulayarak, 'Sayın Başbakanımızın taşıdığı heyecanı bürokrasimizin de taşıması gerekiyor. Açıklanan destekler, bir an evvel uygulanmalı. İnşallah el birliğiyle bu zor dönemi de hep birlikte atlatacağız. Böyle bir dönemde iş dünyamızın yanında olduğunu bir kez daha gösteren Sayın Başbakanımıza ve ekonomi yönetimimize şükranlarımı sunuyorum.' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA