Dünya Mutfağının Yıldızları Beyoğlu'nda Buluştu

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, dünya mutfağının ünlü ustaları ve önemli gastronomi yazarları ile Galata Kulesi’nde düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Bu tür etkinliklerin Türk mutfağını dünyaya tanıtma açısından çok önemli olduğunu belirten Başkan Demircan, "Anadolu topraklarındaki tatlar dünyanın her tarafına örnek olacak zenginlik ve genişlikte" dedi.

Dünya Mutfağının Yıldızları Beyoğlu'nda Buluştu
Bu yıl ’Hikaye’ konseptiyle düzenlenecek olan II. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı için Türkiye’ye gelen dünya mutfağının yıldız şefleri ve önemli gastronomi yazarları, Beyoğlu’nda buluştu. Galata Kulesi’nde düzenlenen kahvaltıda Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’la birlikte Türk mutfağının lezzetlerini tadan şefler, tattıkları ürünler hakkında da bilgi aldı. Şefler, Galata kulesinden izlediği İstanbul’a hayran kaldı.

"Burada hem tarih hem de tabiat var"

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan; İstanbul, Beyoğlu ve Anadolu’nun önemli bir turizm destinasyonu olduğunu belirterek, "Burada he tarih var hem tabiat var. Hem şehir var hem de güzellikler var. Ama altını çizmemiz gereken bir hususiyet de gastronomi. Anadolu topraklarındaki tatlar dünyanın her tarafına örnek olacak zenginlik ve genişlikte. İşte dünyanın dört bir tarafından gelen gurmeleri ağırlıyoruz bugün Beyoğlu’nda. İstanbul’umuzu ziyarete geldiler. Bu süreçte dünyaya yeniden Anadolu mutfağının tatlılarını tanıtma fırsatı buluyoruz. Tabiki Galata Kulesinden geleneksel bir Osmanlı Mutfağını sabah kahvaltısını pekmezini onlara ikram ettik. Sürekli tanıtımda ve atak olmak gerekiyor. Geleceğimiz turizmde. Özellikle Beyoğlu gibi turistlik noktalar. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.



Türk tarihinde bir ilk

Gastromasa Konferansı Genel Müdürü Gökmen Sözen, Türkiye’ye dünyanın her yerinden önemli şefler ve gurme yazarların geldiğini ifade ederek, "Amaç konferansta hikayelerini anlatmak. Türk tarihinde ilk defa bu kadar üst düzey şefler geliyor, bu Türkiye için önemli. Türkiye adına önemli bir gelişme. Bu ikincisi oluyor. Seneye daha da büyüyecek. Amacımız Türk gastronomisi ile dünya gastronomisi arasında bir köprü oluşturmak" diye konuştu.



"İstanbul’a bir kere daha gelmek isterim"

İstanbul’a olan hayranlığını anlatan dünyanın en iyi et ustalarından Brezilyalı Andre Lima De Luca, "İstanbul’un çok farklı bir enerjisi var. Burayı çok beğendim, hayranı oldum. İstanbul’a bir kere daha gelmek isterim. Burada gastronomi çok yoğun ve çok güzel. Buradaki baharatları çok beğendim. Türkiye’deki ürünlerin geçmişi çok güzel. Özellikle Antep fıstığının tadı muhteşem, hayran kaldım. Türk şefleri çok heyecan verici malzemelerle çalışıyorlar, Bu durum çok hoşuma gitti" ifadelerini kullandı.

"Türkiye’nin geleceği hakkında güzel şeyler düşünüyorum"

İstanbul’a gelmeyi uzun zamandır beklediğini söyleyen dünyanın en önemli kadın şeflerinden Elena Arzak da, "İstanbul ne kadar güzel. Burada olmak güzel. Buradaki atmosfer çok güzel. Türkiye’nin geleceği hakkında güzel şeyler düşünüyorum. Türkiye’nin yemeklerin tarihi çok önemli beni çok etkiledi. Yeni gelen nesilde beni çok etkiledi. Tabi ki yemekleri de var. Ve bizim kökenimizde var. Mehmet Gürs çok yakın arkadaşım. Bize çok güzel şeyler hazırlıyor" dedi.



"Türk kültürünü ve mutfağını tanıtmak bizim için çok önemli"

Michelin Yıldızlı Türk şef Serkan Güzelçoban ise, "Almanya’dan geliyorum. Almanya doğma büyüme bir şefim. Gastronomi 2016’ya geldik. Bizim için tabi ki çok önemli bir olay. Kendi vatanımız olduğu için Almanya’da yaşadığımız için Türk kültürünü Türk mutfağını tanıtmak bizim için çok önemli. Burada olduğumuz için çok seviniyoruz. Kültürümüz olsun mutfağımız olsun dünyaya tanıştırmak bizim için çok önemli" şeklinde konuştu.

Dünyanın dört bir yanından gelen lezzet ustaları, yarın düzenlenecek konferansta başarı hikayelerini ve İstanbul hakkındaki intibalarını anlatacak.
Kaynak: İHA