Davutoğlu KTO Karatay Üniversitesinde Öğrencilere Hitap Etti

Eski Başbakan Davutoğlu: 'Gençlerle ve öğrencilerle ruh birlikteliğim hep bakidir. Bundan sonra da öğrencilerle sık sık bir araya geleceğiz. Dünyada en çok çocuk ve kitap kokusu beni etkilemiştir'

Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, gençlerle ve öğrencilerle ruh birlikteliğinin hep baki olduğunu belirterek,'Bundan sonra da öğrencilerle sık sık bir araya geleceğiz. Dünyada en çok çocuk ve kitap kokusu beni etkilemiştir.' dedi.

Davutoğlu, KTO Karatay Üniversitesi'nde 'Bilgiden Bilince Üniversite Misyonumuz' konulu konferansta öğrencilere hitap etti.

Bu üniversitenin Konya'da yer almasının ayrı bir anlam taşıdığına işaret eden Davutoğlu, Karatay Medresesinin bilim yuvası olarak 1251'de payitaht şehirde kurulduğunu hatırlattı.

Üniversiteyle gurur duyduğunu, katkıda bulunmaktan dolayı da Allah'a şükrettiğini aktaran Davutoğlu, şunları kaydetti:

'Gençlerle ve öğrencilerle ruh birlikteliğim hep bakidir. Bundan sonra da öğrencilerle sık sık bir araya geleceğiz. Dünyada en çok çocuk ve kitap kokusu beni etkilemiştir. Sizlerin en büyük hocası eğitim aldığınız şehrin sokaklarıdır. 'Karatay Medresesi bizlere neler anlatıyor?' diyerek yürümelisiniz bu şehirde. Bir şehrin ilim merkezi haline geldiğinin örneği Konya'dır. 13. yüzyılda İslam medeniyeti de Konya’ya akmıştır. 1251 yılında Karatay Medresesinin tohumlarını atanlar, o gün 'bu medrese kıyamete kadar baki olsun, ilim dağıtsın' diye duada bulunmuşlar. Bu toprakların çocuğu olmak büyük bir hazinedir. KTO Karatay Üniversitesinin irfanı, hikmeti, ilmi Konya şehri gibi kadimdir. Sizler duvarlarında 'önce selam, sonra kelam' yazan bir üniversitenin öğrencileri olmaktan gurur duymalı, bu eksende yaşamalısınız.'

KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk ise Karatay Medresesinin 663 yıl eğitim verdiğini, Selçuklu ve Osmanlı döneminin sayılı medreseleri arasında yer aldığını söyledi.

Karatay Medresesini 95 yıl aradan sonra KTO Karatay Üniversitesi ismiyle tekrar eğitime açtıklarını belirten Öztürk, 'Üniversitemizin yönetimi olarak, dünyaya hükmeden tarihin izlerini taşıyan medreseyi, dünyaya ışık tutacak ilmin ve fikrin yayılacağı bir üniversiteye dönüştürerek büyük bir sorumluluğu üzerimize aldık.' diye konuştu.

Konferansın ardından Davutoğlu, öğrencilerle hatıra fotoğraf çektirdi.

Kaynak: AA