CHP İstanbul Milletvekili Erdem Açıklaması

'Suruç'ta geçen yıl yaşanan terör saldırısının gündemde kalması gerekiyor. CHP olarak, bu katliamın bağıra bağıra geldiğini ortaya koymuştuk'

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Suruç'ta geçen yıl yaşanan terör saldırısının gündemde kalması gerektiğini belirterek, 'CHP olarak, bu katliamın bağıra bağıra geldiğini ortaya koymuştuk.' dedi.

Erdem, 2015 yılında Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısında yaralanan ve yaşadıklarına ilişkin bir kitap yazan Mehmet Lütfü Özdemir ile Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Ülkede infiale yol açan söz konusu terör saldırısının gündemde kalması gerektiğini belirten Erdem, CHP olarak Suruç'taki terör saldırısına ilişkin rapor hazırladıklarını anımsattı.

Erdem, 'Bu raporda, katliamın bağıra bağıra geldiğini ortaya koymuştuk. Bundan sonra da CHP olarak tek bir yurttaşımızın, vatandaşımızın burnunun kanamayacağı bir ülke inşa etmek için takibe devam edeceğiz. Bu acıları, yaraları sarmak için elimizden gelen bütün çabayı sarf edeceğiz. Temennim o ki bir daha böyle acılar yaşanmasın.' diye konuştu.

Mehmet Lütfü Özdemir de yayımlanan kitabının gelirinin, saldırıda yaralanan ve yüzde 98 oranında felç olan Güneş Erzurumluoğlu'na aktarılacağını bildirdi.

Öte yandan, Eren Erdem ile basın toplantısına başlamadan önce, milletvekilleri dışındaki kişilerin Meclis ana binadaki basın toplantılarına katılamayacağı uyarısını yapan polis memurları arasında tartışma yaşandı.

Kaynak: AA