Burdur'da 'Girişimcilik' Programı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde (MAKÜ) 'Kariyer, Girişimcilik ve Mesleki Tanıtım Günü' programı düzenlendi.

İŞKUR ve üniversite tarafından, MAKÜ Konferans ve Sergi Salonunda düzenlenen programa, Vali Şerif Yılmaz, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Başgül, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, iş adamları ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Vali Yılmaz, gençlerin aldığı eğitimin ardından sorumluluk almak zorunda kaldığını belirterek, bu süreçte gençleri, yanılmadan, doğru karar verebilecek bilgi, birikim ve donanımla hayata hazırlamaya gayret gösterdiklerini söyledi.

Meslek seçiminin önemine de değinen Yılmaz, 'Lise hayatında, meslek okullarına yönelmeyle beraber, çoğunda aile büyüklerinin veya çevremizin baskısıyla bu mesleklere yöneliyoruz. Bu meslekleri istemek zorunda kalıyoruz ama bir bakıyoruz ki belli bir süre geçtikten sonra o meslekle ilgili benim hiç ilgim alakam yok. Tekrar baştan yeni bir meslek edinmenin gayreti içerisine düşüyoruz.' dedi.

Vali Yılmaz, önceki dönemlerde sadece iş talebinin iletildiği İŞKUR'un, artık mesleklerle ilgili bilgilendirme yaptığını anlattı.

İŞKUR'un talepler doğrultusunda iş arayanlarla işvereni buluşturmak suretiyle istihdama yönelik programlar yaptığını aktaran Yılmaz, kendi işini kuracak girişimcilere, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Başkanlığı (KOSGEB), Kalkınma Ajansı ve TÜBİTAK tarafından destek verildiğini hatırlattı.

Yılmaz, 'Mesleklerinizi seçerken kendi kişiliğinize eğitiminize, birikiminize uygun seçelim ki belli bir dönem sonra tekrar hayata yeniden başlamayalım. Bu kadar emeği, bu kadar maliyeti boşuna harcamayalım.' diye konuştu.

Kaynak: AA