BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay Açıklaması

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, ekonomik tedbirler paketinin reel sektörün nakit akışı ve finansmana erişimini kolaylaştıracağını belirterek, yeni yıla umutla girdiklerini söyledi.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay Açıklaması
Başkan Burkay, Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan ekonomik önlemler paketine dair değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’de işletmelerin yüzde 99,8’nin KOBİ vasfında olduğunu belirten İbrahim Burkay, “Piyasada nakit sıkışıklığının olduğu bir dönemde küçük ve orta ölçekli firmalarımıza sağlanan destekler can suyu niteliği taşıyor. Açıklanan önlem paketi aynı zamanda ekonomik büyümeyi hızlandırmak için ihtiyacımız olan yeni yatırımların da yolunu açıyor. Sunulan destekler, firmalarımızın yatırım iştahını da artıracak. İstihdamın artırılması ve ihracatçıya sağlanan destekler de iş dünyası olarak 2017 yılına umutlu girmemizi sağladı” diye konuştu.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun aldığı kararların reel ekonomiye etkilerinin orta ve uzun vadede pozitif olacağını belirten Başkan İbrahim Burkay, “Başbakanımızın taşıdığı heyecanı bürokrasimizin de taşıması gerekiyor. Açıklanan destekler, biran evvel uygulanmalı. İnşallah el birliğiyle bu zor dönemi de hep birlikte atlatacağız. Böyle bir dönemde iş dünyamızın yanında olduğunu bir kez daha gösteren başbakanımıza ve ekonomi yönetimimize şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA