Başkan Özakcan, Aydın'ın İsmet Abisini Son Yolculuğuna Uğurladı

Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, Aydın’ın ve Türk siyasetinin İsmet Abi’sini son yolculuğuna uğurladı.

Başkan Özakcan, Aydın'ın İsmet Abisini Son Yolculuğuna Uğurladı


Hafta içinde tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde vefat eden ve tüm Aydın’ı yasa boğan Meclis eski başkanı ve bakanlardan İsmet Sezgin için Ankara’da düzenlenen cenaze törenine Aydın’dan katılan tek belediye başkanı M. Mesut Özakcan oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte cenaze törenine katılan Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, ”Aydınımızdan çıkmış ve Türk siyaset tarihine damga vurmuş önemli isimlerden biri olan İsmet Sezgin, Aydın Belediye Başkanlığı, Milletvekilliği, Bakanlık ve Meclis Başkanlığı gibi siyasetin birçok alanında görev yapmış ve bizlere örnek olmuş, yeri doldurulamayacak biriydi” dedi.

Merhum İsmet Sezgin’e son vazifelerini yerine getirmek üzere Ankara’ya geldiklerini belirten Başkan Özakcan, başta Sezgin ailesi, Demokrat Parti ve Aydınlılar olmak üzere tüm Türkiye’ye başsağlığı diledi.

Çok sayıda devlet yetkilisi, iş ve siyaset dünyasından isimlerin katıldığı merhum İsmet Sezgin için düzenlenen tören TBMM’de başladı.

Burada ki törenin ardından İsmet Sezgin’in cenazesi Kocatepe Camisi’ne doğru yola çıktı. Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Sezgin’in cenazesi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin karşısındaki Devlet Mezarlığı’na defnedildi.
Kaynak: İHA