Başkan Çetinkaya, Akmaz Deresi'ndeki Çalışmaları İnceledi

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, AK Parti İlçe Başkanı Arif Yavuzer ile birlikte Akmaz Deresi'nde DSİ tarafından yürütülen ıslah çalışmasını inceledi.

DSİ 13. Bölge Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan Akmaz-Baymak Deresi ıslah çalışmaları geçen ay başladı. Denizden başlayan çalışmaların ilk bölümünde derenin denizle buluştuğu noktada taş duvar yapılacak alanın düzenlenmesi yapılıyor.

AK Parti İlçe Başkanı Yavuzer ile çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Çetinkaya, Akmaz Deresi'nin denizden başlayarak 200 metresi taş duvar, 800 metresi beton olmak üzere toplam bir kilometrelik dere ıslahı bulunduğunu ifade etti.

DSİ tarafından yapılan çalışmalara belediye olarak kendilerinin de destek verdiklerini belirten Çetinkaya, şöyle konuştu:

'Bunun en güzel örneği Yavuz Sultan Selim Deresi çevre düzenlemesi ve Mavikent Yapraklı Deresi'nin ıslahı çalışmasıdır. Beykonak Akmaz Deresi'nde yürütülen çalışma bölgemizde büyük bir sorunu ortadan kaldıracak çalışmadır. Ancak bu çalışmanın devamının yapılabilmesi için vatandaşlarımızın muvafakat vermesi gerekiyor. Geçtiğimiz günlerde bu konuda bir toplantı yapıldı. Vatandaşlarımız da derenin ıslahını istiyorlar. Çalışmalar başladı, inşallah en kısa sürede tamamlanır.'

Çalışmanın ilk etabından Akmaz Deresi'nin denizden başlayarak bir kilometrelik bölümünün ıslah çalışmasının yapılacağını kaydeden Çetinkaya, çalışmaların yaklaşık 4 ayda tamamlanmasının hedeflendiğini ve maliyetinin ise 3 milyon 300 bin lira civarında olduğunu bildirdi.

Kaynak: AA