Başbakan Yıldırım'ın Açıkladığı EKK Kararları

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kösemusul: 'EKK kararlarında yer alan, reel sektöre destek, istihdam çalışmaları, hızlı reform, kamuda tasarruf, yatırım ve ihracat teşviki, 250 milyarlık kredi hacmi, ticaret erbaplarına verilecek faizsiz kredi, KOBİ’lere verilen önem iş dünyamızın taleplerinin birer karşılığı olmuş, moral vermiştir' Bartın TSO Yönetim Kurulu Başkanı Balık: 'Başbakanımız Binali Yıldırım'ın açıklamış olduğu EKK kararları son derece olumlu. En küçük esnaftan sanayici ve ihracatçıya kadar herkese nefes aldıracak zor durumdaki vatandaşları rahatlatacak tedbirler alınmış' Karabük TSO Başkanı Özcan: 'Üreten bir ülke haline geleceğiz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz'

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) kararları, ticaret ve sanayi odalarınca olmlu karşılandı.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, yazılı açıklamasında, kararların iş dünyasının taleplerini karşılayacağını bildirdi.

Teşvik ve destek paketinin ticaret erbaplarına bir nefes olacağını aktaran Kösemusul, 2017 yılında istihdam, üretim ve ihracatta daha iyi rakamlara ulaşacaklarını kaydetti.

Kösemusul, bertaraf edilen hain darbe girişimi, terör saldırıları, sınırdaki gelişmeler, ekonomide gerçekleşen algı operasyonlarına rağmen devlet-millet birlikteliğinin kuvvetli olmasının çok önemli olduğunu vurgulayarak, önümüzdeki dönemde güven ortamının ve ekonomik istikrarın daha da güçlendirilmesi için toplumun her kesiminin sorumlulukları doğrultusunda hareket edeceğine inandığını belirtti.

EKK kararları için Başbakan Binali Yıldırım ve bakanlara Sakarya iş dünyası adına teşekkür eden Kösemusul, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

'Sayın Başbakanımız ve bakanlarımızın açıkladıkları tedbir ve desteklerin hayırlı olmasını diliyor, teşekkür ediyorum. Zor günlerden geçiyoruz ve hamdolsun umudumuzu kaybetmeden çetin mücadele veriyoruz. EKK kararlarında yer alan, reel sektöre destek, istihdam çalışmaları, hızlı reform, kamuda tasarruf, yatırım ve ihracat teşviki, 250 milyarlık kredi hacmi, ticaret erbaplarına verilecek faizsiz kredi, KOBİ'lere verilen önem iş dünyamızın taleplerinin birer karşılığı olmuş, moral vermiştir. Arzu ettiğimiz kolaylık ve desteklerle daha çok çalışma ve üretimle yüksek ihracatla 2017 yılı inşallah daha iyi bir yıl olacaktır.'

- 'Kararlar son derece olumlu'

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Halil Balık da EKK kararlarının kredi, istihdam ve vergi konusunu kapsadığını bildirdi.

Zor durumda olan esnaf ve firmaların devletin sunduğu bu tedbirlerden yararlanarak krizleri aşacağını ifade eden Balık, 'KOBİ'lerin en büyük ihtiyacı şu an için para. Bartın TSO olarak alınan kararlar çerçevesinde kentteki 2 bankayla anlaşma yaptık. KOBİ'ler için faizsiz kredi imkanları var.' dedi.

Alınan tedbirler sayesinde KOBİ'lerin kendilerini toparlayacağına işaret eden Balık, şunları kaydetti:

'Başbakanımız Binali Yıldırım'ın açıklamış olduğu EKK kararları son derece olumlu. En küçük esnaftan sanayici ve ihracatçıya kadar herkese nefes aldıracak zor durumdaki vatandaşları rahatlatacak tedbirler alınmış. Açıklanan tedbirlerin ekonomiye rahat bir nefes aldıracağını düşünüyorum çünkü her şey düşünülmüş, sahaya inilmiş, sıkıntılar görülmüş ve çözümleri de masaya yatırılıp halkımıza sunuldu. Ülkemize karşı yıpratma politikaları devam etmektedir. 15 Temmuz'da bunu gördük, şimdi de ekonomik olarak bunu görüyoruz. Zaman birlik olma, birbirimize kenetlenme zamanı. Ülkemiz bir an evvel bu işin içinden çıkacaktır.'

- 'Elimizden geleni yapacağız'

Karabük TSO Başkanı Tuncay Özcan ise EKK kararlarını memnuniyetle karşıladıklarını, ülkenin ekonomik açıdan daha iyi bir konuma geleceğinden şüphe duymadıklarını belirtti.

İş dünyası ve sivil toplum örgütleri olarak kararların hayata geçirilmesinde ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayan Özcan, 'Özellikle esnafımız, sanayicimiz ve istihdam yaratan her kurum bu kararların hayata geçmesiyle rahat bir nefes alacak. İş dünyasındaki her kesimi etkileyecek. Tıkanan bazı noktalar açılacak. Üreten bir ülke haline geleceğiz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA