AEÜ, Hatay'da Tanıtıldı

Ahi Evran Üniversitesi'nin (AEÜ), Hatay'da düzenlenen Educaturk Yükseköğretim Öğretim Günleri etkinliğinde tanıtıldığı bildirildi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, AEÜ'nün tanıtımı için yurt içi ve dışındaki fuarlarda yapılan etkinliklerin devam ettiği belirtildi.

AEÜ heyetinin Educaturk Yükseköğretim Öğretim Günleri'nde stant açarak tarım ve jeotermal alanında yapılan çalışmalar ve projelerin anlatıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'Educaturk Yükseköğretim Öğretim Günleri kapsamında Hatay'da öğrencilerle buluşan üniversitemiz standı yoğun ilgi gördü. Hatay'da öğrenim gören lise son sınıf öğrencilerinin büyük ilgiyle ziyaret ettiği üniversitemiz standında üniversitemiz ve bölümler hakkında detaylı bilgi verildi.

Yeni fakültelere öğrenci alımlarının başlamasıyla birlikte şehrin doğal zenginliği olan jeotermal kaynaklarıyla ön plana çıkan ve pilot üniversite seçilen üniversitemiz, mevcut ve yeni birimleri ile aday öğrencilerin ilgi odağı oldu.

Pilot üniversite misyonu ile fizyoterapist olmayı hedefleyen öğrencilerin yakından takip ettiği Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu ile tarım alanında da pilot üniversite olarak çalışmalarına devam eden Ziraat Fakültemiz öğrencilerin tercihlerinde ilk sıralara yerleşti.'

Kaynak: AA