10 Aralık İnsan Hakları Günü

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Güzeloğlu mesajında, Türkiye'nin İnsan Hakları Evrensel Bildirgesini ilk onaylayan ülkeler arasında yer aldığını belirterek, Türkiye'nin insan hakları konusundaki önemli sözleşmelere taraf olduğunu belirtti.

Küreselleşen dünyada, temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alınmasının tüm dünyanın ortak hedefi haline geldiğini aktaran Güzeloğlu, Türkiye'de insan haklarına saygının anayasanın değiştirilmez ilkeleri arasında olduğunu hatırlattı.

Güzeloğlu, mesajında şunlara yer verdi:

'Bu noktada insan haklarının, demokrasinin ve hukuk devleti ilkesinin korunması ve ileri götürülmesi devletimizin öncelikli hedefleri arasında yer almaktadır. İnsan haklarının korunması ve genişletilmesi için bugüne kadar ortaya koymuş olduğumuz çalışmalar, Türkiye’nin uluslararası toplumda çağdaş ve demokratik ülkeler arasındaki yerini güçlendirilmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle bireysel ilişkilerden, sosyal ilişkilere kadar her alanda, hukukun üstünlüğünün korunduğu ve insan onuruna yakışır bir hayatın tesis edildiği bir dünya temennisiyle, tüm vatandaşlarımızın 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutluyorum.'

Kaynak: AA