Yeni Ufuklar Derneği Genel Başkanı Mustafa Argunşah Açıklaması

Yeni Ufuklar Derneği Genel Başkanı Mustafa Argunşah, düzenlediği basın toplantısıyla Cumartesi günü düzenleyecekleri ’Yeni Ufuklar Türk Kültürüne Hizmet Ödülleri’ programı hakkında bilgiler verdi.

Yeni Ufuklar Derneği Genel Başkanı Mustafa Argunşah Açıklaması
Yeni Ufuklar Derneği Genel Başkanı Mustafa Argunşah, dernek binasında basın toplantısı düzenledi.

Cumartesi günü düzenleyecekleri ’Yeni Ufuklar Türk Kültürüne Hizmet Ödülleri’ programı hakkında bilgiler veren Argunşah, "Bildiğiniz gibi, Yeni Ufuklar Derneği olarak 2011 yılından itibaren "Yeni Ufuklar Türk Kültürüne Hizmet Ödülleri" vermekteyiz. Bu ödülleri, birisini Türkiye, diğerlerini ise Kayseri’den olmak üzere, son yıllardaki bilimsel, sanatsal ve edebî çalışmalarıyla dikkat çeken yahut Türk kültürünün yayılması, öğrenilmesi ve gelecek nesillere aktarılması için hizmet eden kültür adamlarına veriyoruz. Yönetim Kurulu üyelerimizden oluşan bu yılki jürimiz geçen hafta yaptığı toplantıda Yeni Ufuklar 2016 Türk Kültürüne Hizmet Ödüllerini alan bilim, kültür ve sanat adamlarını belirledi. Ödül vereceğimiz isimler, Dr. Ramazan Kağan Kurtoğlu, Prof. Dr. Abdulkadir Yuvalı, Prof. Dr. İsmail Görkem, İsmet Taymuş, Kadir Keçebaş olarak belirlendi.

Ödül töreninin ardından ekonomist Prof. Dr. Ramazan Kağan Kurtoğlu’nın konferans vereceğini söyleyen Argunşah, "Ödül töreninin ardından Dr. Ramazan Kağan Kurtoğlu tarafından Küresel Savaşlar ve Türkiye konulu bir konferans verilecektir. Kurtoğlu, televizyon programları ve kitaplarıyla dünya gündemini Türkiye’ye taşıyan önemli bir isim. Son yıllarda ülkemizde hem televizyon programlarının hem de kitaplarının tiryakileri oluşmuşmuş durumdadır" ifadelerini kullandı.

2016 yılının Türkiye için çok zor bir yıl olduğunu kaydeden Argunşah, "Bir tarafta etrafımızdaki ateş çemberi, Irak ve Suriye. Bir tarafta Fetullahçı Terör Örgütü. Bir tarafta 32 yıldır söndürülemeyen PKK ateşi. Ayrıca Rusya ve Avrupa Birliği ile yaşanan krizler var ama bunların en önemlisi Türkiye’yi de içine alan küresel savaşlar. Bu savaşlar bizi 3. Dünya Savaşı’na mı götürüyor sorusu artık daha sık sorulmaktadır. Kayseri halkını dünyada yaşanan küresel savaşlarve Türkiye üzerinde oynanan oyunları yetkin bir ağızdan dinlemeye davet ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA