'Yalnız Değilsiniz-Türkiye'nin En Büyük Ailesi' Projesinde Şehit Yakınlarına Bilgisayar Dağıtıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, “Hainlikten, vatan ve millet düşmanlığından uzak doğru eğitim ortamları inşa etmeliyiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve Halk Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, “Yalnız Değilsiniz-Türkiye’nin En Büyük Ailesi” projesi kapsamında Grand Ankara Otel’de şehit yakınları ile bir araya geldi. Programda konuşan Emine Erdoğan, şehit ailelerine ‘yalnız değilsiniz’ demeye geldiklerini belirterek, “Sizler şehitlerimizin bizlere emanetlerisiniz, her türlü derdiniz derdimizdir. Kaybettiklerinizin acısını dindirmek çok zordur, onların şehit olduğunu, çok yüksek makamlara eriştiğini bilsek de bu sızıyla baş etmek hiç kolay değil. 15 Temmuz’da millet olarak çok büyük bir sınavdan geçtik, vesayet odakları son kozlarını darbe girişimi üzerinden oynadılar. Fakat çok şükür ki kaybettiler. Yüce Türk milletinin demokratik mücadelesi karşısında amaçlarına ulaşamadılar. Hainliklerle dolu 15 Temmuz gecesine yenilmeyen milletimiz yeni bir sabaha kavuşmuştur. Elbette arkada üzüntüler, sıkıntılar kaldı ama inşallah 15 Temmuz gecesi ortaya koyduğumuz millet olma dirayetini sürdürürsek onları da aşacağız. B u ülkeyi, bu milleti hep birlikte layık olduğu noktaya taşıyacağız. Bundan sonraki mücadelemizin mihenk taşı yine eğitim olacaktır, insan sermayemizi güçlendirmek olacaktır” ifadelerini kullandı.

“Hainlikten, vatan ve millet düşmanlığından uzak doğru eğitim ortamları inşa etmeliyiz”

“15 Temmuz darbe girişimi sırasında vefat eden şehitlerimiz ve iç güvenlik harekatında kaybettiğimiz vatan evlatlarımızın ailelerine bugün eğitim süreçlerini destekleyen bilgisayarlar takdim edilecektir” diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Elbette amacına uygun ve dozunda kullanılmak şartıyla. Bilgisayar doğru kullanılırsa son derece iyi bir eğitim materyali olabilir. Çocuklarımızdan, gençlerimizden bu anlamlı hassasiyeti beklediğimizi de ifade etmek istiyorum. Hayatınız ekran başında geçmesin, ömür bize verilmiş bir hazinedir, onu ne kadar iyi kullanır, vaktimizi ne kadar dolu dolu geçirirsek başarı ve mutluluğumuz da o kadar çok olur. Bu ülkenin size ihtiyacı var, şehitlerimize borcumuz var. Devletimiz şehitlerimizin boşluğunu dolduramasa da ailelerin hep yanında olmaya çalışıyor. En azından maddi anlamda onların hayatını kolaylaştıracak bazı imkanlar sunmaya gayret ediyoruz. Gençlerimizin geleceğine yatırım yapmak durumundayız. Onların akademik başarılar yanında sanatın, sporun farklı dallarında yüksek hedeflere yönlendirmeliyiz. Hainlikten, vatan ve millet düşmanlığından uzak doğru eğitim ortamları inşa etmeliyiz. Gençlerimize adil, merhametli ve cesur olmayı öğretmeliyiz. Unutmayalım cesaretin bittiği yerde esaret başlar ki bu topraklar esareti hiç tatmamıştır ve inşallah hiçte tatmayacaktır.”

Erdoğan, konuşmasının ardından şehit yakını çocuklara tablet ve dizüstü bilgisayarlarını takdim etti.

“Terörün kökünü kurutana kadar mücadelemiz devam edecek”

Bakan Kaya ise, güvenlik güçlerinin içeriden ve dışarıdan milletin istikbaline kastedenlere karşı kahramanca mücadele ettiklerine vurgu yaparak, “Bizi biz yapan devletiyle, milletiyle büyük kılan şehit ve gazilerimize gösterdiğimiz vefadır. Devlet olarak şehitlerimizin emanetleri için ne yapsak az. 15 Temmuz gecesi bu vatanın yiğit evlatları tanklara, toplara karşı göğsünü siper etti. 15 Temmuz bu milletin bekasına yönelmiş ilk ve son saldırı değildir. Nereden gelirse gelsin ülkeye yönelen her türlü ihanet ve saldırıya karşı bir ve beraber olmaya devam edeceğiz. Şehit yakınlarımız müsterih olsun, şehitlerimizin kanını asla yerde bırakmayacağız. Terörün kökünü kurutana kadar mücadelemiz devam edecek. Şehitlerimizin bize emanet ettiği, vatanı düşman saldırılarına karşı korumak, ailelerine sahip çıkmak bizim namus borcumuzdur. Artık eğitim sürecindeki çocuklarımız ve gençlerimiz yeni teknolojiler bilgiye daha kolay erişebilmekte. Şehit yakınlarımızın da aynı şekilde gelişen teknolojilerden yararlanmasını sağlamak için tablet ve diz üstü bilgisayar dağıtım kampanyamızı başlattık. Proje kapsamında geçen yıl bin adet tablet ve bin adet diz üstü bilgisayarı Halkbank sponsorluğunda şehit yakınlarımıza dağıttık. Bugün de 290’ı Ankara’da olmak üzere 52 ilimizde toplam 750 adet tablet ve dizüstü bilgisayarı şehit yakınlarımıza teslim ediyoruz” diye konuştu.

Proje kapsamında Halkbank tarafından alınan bilgisayarlar, 15 Temmuz şehitleri ile iç güvenlik şehitlerinin yakınlarına dağıtıldı. Bilgisayar ve tabletlerini alan şehit yakını çocuklar, çok mutlu olduklarını ve bilgisayarları eğitim için kullanacaklarını ifade ettiler. Aileler ise çocuklarına bir moral olduğunu ve onlar için sevindiklerini belirttiler.
Kaynak: İHA