Yabancı Öğrencilere Faydalı Olmak İçin Proje Geliştirdiler

Fethiye’de bir ilkokuldaki yabancı uyruklu 23 öğrencinin daha iyi eğitim öğretim alması için dört öğretmen İngiltere’ye gönderilerek İngiliz ailelerinin yanında konaklayıp kültür ve aile yapılarını inceleyip kendi okullarındaki öğrencilerine daha iyi yaklaşım sağladı.

Yabancı Öğrencilere Faydalı Olmak İçin Proje Geliştirdiler


Fethiye Ölüdeniz İlkokulu 2. projesini de gerçekleştirdi. Türkiye ulusal ajans İPA 4 destekli Erasmus Projesini de tamamladı. Proje çerçevesinde okul müdürü Mustafa Ayan ile birlikte İngilizce öğretmeni Burçin Kırçıl ve sınıf öğretmenleri Figen Çoban Şahan ve Şükrü Özal İngiltere’ye giderek 2 hafta boyunca İngiliz ailelerinin yanında kalıp İngilizce kursu aldı. İngiliz dilinin öğrenme, yöntem ve tekniklerini geliştiren öğretmenler, İngiliz kültürü, aile yapısı ve eğitim anlayışını yakından gözlemleyip okullarındaki 23 öğrenci ve aileleriyle bir de toplantı yaptı.

Bu projeyle okuldaki yabancı öğrencilerinin başarısının arttığını işaret eden okul müdürü Mustafa Ayan, “Daha öncede Erasmus projesi gerçekleştirmiştik. Ölüdeniz ilkokulu olarak bu 2. projeyi de tamamladık. Yabancı uyruklu öğrencilerimize bu proje ile daha fazla katkıda bulunduğumuzu söyleyebilirim” dedi.

Öğrenciler ve veliler de projeden memnuniyetlerini dile getirdiler.
Kaynak: İHA