Vali Karaloğlu Akseki Ve İbradı İlçelerinde İncelemelerde Bulundu

Vali Münir Karaoğlu, Akseki ve İbradı ilçelerini ziyaret etti.

Karaloğlu ve beraberindekiler Akseki'de Kaymakam Murat Beşikçi ve Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal tarafından karşılandı.

Sarıhacılar Mahallesi'nde, Valiliğin desteğiyle yapılan meydan düzenlemesini inceleyen Karaloğlu, mahalledeki 400 yıllık tarihi cami, düğmeli evler ve antik yolu gezdi. Mahalledeki etnografya müzesini de inceleyen Karaloğlu, 800 yıllık olduğu tahmin edilen mahalleye hayran kaldığını söyledi.

Karaloğlu, ardından Akseki Kaymakamlığını ziyaret ederek Kaymakam Beşikçi'den ilçedeki yatırımlar ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal’ı da ziyaret eden Vali Karaloğlu, Belediye çalışmaları ve Valiliğin desteklemiş olduğu projeler hakkında bilgi edindi. Ziyarette, Belediye Başkanı Uysal, Akseki'ye yapılan yatırımlar ve verdiği desteklerden dolayı Vali Karaloğlu’na teşekkür etti.

Karaloğlu, Belediye ziyaretinin ardından Valiliğin desteğiyle yapılan tarihi Külahçıoğlu evi, müze ve 'Ben Akseki'yim' fotoğraf müzesinin açılışını gerçekleştirdi.

Karaloğlu, ardından ilçedeki muhtarlarla bir araya geldi. Karaloğlu, burada yaptığı açıklamada, bütün ilçeleri önemsediği ancak Akseki ve Elmalı ilçelerini daha fazla önemsediğini söyledi. Karaloğlu, Akseki'nin doğası, kültürü ve tarihini alternatif turizm ile ön plana çıkaracaklarını kaydetti.

Torosların zirvesinde bulunan Akseki, İbradı ve Gündoğmuş'un Antalya'nın el değmemiş ilçelerinden olduğuna dikkati çeken Karaloğlu, şunları dile getirdi:

'Akseki'de geçmişte nüfus fazla iken son yıllarda azalmış. Köylerimizi boşaltmayalım. Nüfusa ihtiyacımız var. Buna çözüm bulmamız lazım. Bu bölgede yaşayan insanlar için iş olanakları yaratalım. Akseki'de alternatif turizmin içinde kış turizmi, av turizmi yapılabilecek çok ciddi malzemeler var. Bunun yanında bakir topraklarımızı da organik tarımla birleştirip alternatif turizm imkanları yaratalım. Türkiye'nin dört bir yanına göç etmiş Aksekilileri tekrar doğup büyüdükleri bu topraklarla mutlaka irtibatlandırmamız lazım. Bu bölge bu kadar sahipsiz kalmamalı. Nüfus problemini çözmemiz lazım. Akseki'ye her zaman olduğu gibi desteklerimizi sürdüreceğiz. Devletimizin imkanları var. Devletimizin tüm imkanlarını vatandaşlarımızın emrine veriyoruz.'

Karaloğlu, Akseki'nin ardından İbradı ilçesini de ziyaret etti. Türkiye'nin en büyük yeraltı gölü mağarası olan Altınbeşik Mağarası'nı gezen Karaloğlu, İbradı'nın yatırımlarla kalkındırılması gerektiğini söyledi.

Kaynak: AA