Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Alanlara Sertifikaları Verildi

Battalgazi Belediyesi ve KOSGEB işbirliği ile gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlayan 85 girişimci, düzenlenen tören ile sertifikalarını aldı.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Alanlara Sertifikaları Verildi
Battalgazi Belediyesi ve KOSGEB işbirliği ile gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlayan girişimcilere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Battalgazi Belediye Meclisi Toplantı Salonunda düzenlenen sertifika törenine, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yanı sıra KOSGEB Malatya Merkez Müdürü Murat Seki ve çok sayıda girişimci katıldı.

85 girişimciye verilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sertifikası ile birlikte Battalgazi Belediyesi ve KOSGEB işbirliği kapsamında son 2 yılda bin girişimciye sertifika verildi.

Sertifika töreninde konuşan KOSGEB Malatya Merkez Müdürü Murat Seki, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın Malatya’ya yeni girişimciler kazandırma adına önemli destekler verdiğini belirterek, “Bu programları başkanımızla birlikte artık geleneksel hale getirdik. Hemen hemen her iki ayda bir bu programı gerçekleştiriyoruz. Battalgazi Belediye Başkanımızın katkıları çok önemli. Bu yıl 500 kişiye bu eğitimin verilmesinde Başkanımızın maddi, manevi katkıları çok büyük. Talep sadece Malatya’da değil tüm Türkiye’de oldukça fazla. Bu yoğunluk arasında bu hizmetin sizlere ulaştırılmasında katkıları için teşekkür ediyoruz. Battalgazi Belediyesi toplamda bin kişiye bu eğitimin verilmesi noktasında büyük katkıları var. Sertifika alanların iş kurması ortalaması yüzde 7-8 oranında kabul edersek, yaklaşık 100 kişinin bu eğitimle iş kurma hayalini gerçeğe dönüştürdüğünü söyleyebiliriz. Başkanımızdan bu değerli katkılarını 2017 yılında da artarak sürdürmesini talep ediyoruz. Programı bitiremiyoruz. 2016 yılının sonuna geldik, takriben 4 bin kişiye ulaşacak Malatya’da. Buna rağmen hala yoğun bir talep var. Bildiğiniz 50 bin liralık bir hibemiz ve 100 bin liralık bir kredimiz var. Artık bu kredileri ve hibeleri kullanabilirsiniz. Bunun için yeni bir işletme zorunluluğunuz var. Sonraki süreçlerde işletmenizi kurmanız, iş planı hazırlamanız ve sonrasında da destekleme aşaması başlıyor. Her hangi bir sıkıntımız yok. Ödemeler ile ilgili de bir sıkıntımız bulunmamaktadır” şeklinde konuştu.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, girişimciliğin önemine dikkat çekerek, “Girişimcilik kursunda gösterdiğiniz başarıdan dolayı hepinizi kutluyorum. Kuracağınız işte şimdiden başarılar diliyorum. Önemli olan kendi dalınızda başarılı olacağınız iş kolunu tercih etmeniz, buradaki kursta kendi bilgileriniz doğrultusunda, çalışmanız konusunda sizlere bir anlamda rehberlik ve mihmandarlık yapıldı. KOSGEB Müdürümüz Murat Seki’yi hep yanımızda gördük. Yeni kurslar açılması ve yeni müteşebbislerin önünü açma noktasında görevlerini eksiksiz yerine getirdiler. Murat bey kardeşimiz, müdürümüz bu konuda canı gönülden çalıştı ve gayret gösterdi” ifadelerini kullandı.

Belediyelerin görevini dar kapsamda değerlendirmenin doğru olmadığını belirten Gürkan, “Belediyelerin görev tanımlarını yol yapmak, temizlik yapmak, su getirir, park yapar derler. Belediyelerin görevleri bu kadar dar kapsamlı değildir. Yaşamın her alanında belediyelerin olması gerekir. Onun için biz bu dönemde AK Parti olarak yerel yönetimlerin görevlerini hazırlarken, yani yeni hükümetler kurulurken, hükümet programları açıklanır. 2014 seçimlerinden sonra yerel yönetimler programında da 5 temel unsur belirttiler. Bunlar Çevrenin korunması ile ilgili belediyecilik anlayışı, Hizmet Belediyeciliği, Katılımcı Belediyecilik, Kültürel Belediyecilik ve Sosyal Belediyeciliktir. Bizlerde bu kursları düzenlerken severek ve isteyerek yapıyoruz. Yani bir vatandaşımızın sokaktan, kahvehaneden veya evinde hapsolmaktan kurtararak onun hem iş hayatına açılması, kendisi ve ailesinin iaşesini temin etmesini sağlamak için çalışmalarımızı KOSGEP ile birlikte yapmanın gayretini gösteriyoruz. Önümüzdeki 2017 yılında da bu süreci hızlı bir şekilde devam ettireceğiz. Şimdiye kadar toplam KOSGEB kapsamı içerisinde bine yakın kursiyer buradaki eğitim çalışmalarından faydalandı. Bin arkadaşımız, kurs belgesini almaya hak kazandı. Zannedersem 2 bin civarında bir başvuru var. Onlara bu eğitimi verme noktasında çalışmalarımız devam edecektir” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından 85 girişimciye sertifikaları, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve KOSGEB Müdürü Murat Seki tarafından verildi.

Verilen bu sertifikalarla birlikte Battalgazi Belediyesi ve KOSGEB işbirliğinde son 2 yılda bin girişimciye sertifika verilmiş oldu.
Kaynak: İHA