Turmaks'tan Gana Ve Güney Sudan'a 2 Hastane

Turmaks, Gana ve Güney Sudan'a Level 1 standardında 2 hastaneyi üreterek teslim etti.

Şirket açıklamasına göre, Turmaks, Gana ve Güney Sudan'da kullanılmak üzere 2 adet Level 1 klinik teslimini ve eğitimini kasım ayında tamamladı.

Birleşmiş Milletler (BM) adına kullanılmak üzere Gana Silahlı Kuvvetleri tarafından sipariş edilen hastaneler, BM Level 1 hastane standartları gözetilerek tasarlandı ve üretildi. Bu düzeydeki bir sahra hastanesi, tanı tedavi kapasitesi dahilinde muayene odaları, acil ünitesi, radyoloji, sterilizasyon, laboratuvar, eczane ve hasta yatak odasını bünyesinde barındırıyor.

Ayrıca, hastanenin kendi kendine yeterliliğini sağlayan destek sistemleri olarak jeneratörler, su arıtma, tuvalet/duşlar, mutfak ve haberleşme birimleri yer alıyor. Tüm bu üniteler, Turmaks'ın bütün mobil hastanelerinde olduğu gibi birbiriyle uyumlu bütüncül bir yaklaşımla, hızlı kuruluma ve zor arazi şartlarına uygun bir şekilde anahtar teslimi bir paket olarak hazırlandı ve son kullanıcıya teslim edildi.

Hastanelerin Gana'nın başkenti Akra'ya ulaşmasının ardından kasım ayı içerisinde Gana Silahlı Kuvvetleri personeline bir haftalık eğitim verildi. Turmaks ekibi tarafından yerinde verilen eğitimde teknik ve medikal birimler detaylı biçimde, birebir hastane ekipmanı üzerinde tatbik edilerek anlatıldı.

Kaynak: AA