Türkmen Beyi Heykeli Dörtyol'da Yerini Aldı

Milli mücadele döneminde ilk kurşunun atıldığı Hatal’ın Dörtyol ilçesinde yaptırılan Türkmen Beyi heykelinin açılışı gerçekleştirdi.

Türkmen Beyi Heykeli Dörtyol'da Yerini Aldı
Törene, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, siyasi parti temsilcileri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, törende yaptığı konuşmada, “Dörtyol’daki şehircilik anlayışına uygun hizmetler Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Doç. Dr. Lütfü Savaş ve Büyükşehir birimlerinin destekleriyle ilçemize gelmeye başladı.

Türkmen ilçemizin adına yakışır Türkmen Beyi heykelinin açılışında başta Başkan Savaş olmak üzere emeği geçen herkese saygılarımı sunar hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ise milli mücadele ruhunun başladığı, ilk kurşunun atıldığı Türkmen şehri Dörtyol’da Türkmen Beyi heykeli açılışını yapmanın onurunu yaşadıklarını ifade ederek, "Dörtyol’da başlayan milli ruh Türkiye Cumhuriyeti olmaya giden yolda atılan ilk adımdır. Türkiye Cumhuriyeti var oldukça özgürlüğümüzün simgesi olan şanlı bayrağımız dalgalanmaya devam edecektir. Bu heykel, bu topraklarda yaşayan ecdadımızı, milli ruhumuzu, geleneklerimizi anlatmakta vesile olacak" dedi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak Dörtyol’da yapılan ve yapılacak hizmetler hakkında da bilgi veren Başkan Savaş, “İki buçuk yıldır Büyükşehiriz. Hatay’ın önemli eksikleri var ve bunları gidermek için var gücümüzle çalışıyoruz. Dörtyol Belediyesi ile birlikte bu şehri kalkındırmak amacıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu çalışmalar kapsamında sel dolayısıyla menfez çalışmaları, köprü yapımı, mezbaha yapımı, 6000 metre kanalizasyon hattı döşeme çalışması, arıtma tesisi, yayla yolları, Yeşilköy Parkını yenileme çalışması, barınakların olduğu yerlere istinat duvarları yapımı, kıyı temizliği ve altyapı çalışmalarına devam ediyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Dörtyol Çevreyolu Velioğlu mezarlığı kavşağındaki Türkmen Beyi Heykeli’nin açılışı yapıldı.
Kaynak: İHA