Turkcell'den '15 Temmuz Dayanışma Kampanyası'na Destek

Turkcell, kampanya kapsamında bağışlanan her 5 lira için 10 lira katkı sağlayarak, halkın 7,1 milyon liralık desteğine ek olarak 15 milyon liralık kurumsal bağışta bulundu.

Turkcell'in 15 Temmuz darbe teşebbüsü sırasında şehit olan vatandaşların aileleri ile yaralananlara destek vermek için başlatılan '15 Temmuz Dayanışma Kampanyası'na bağışlanan her 5 lira için 10 lira katkı sağladığı ifade edilirken, halkın 7,1 milyon liralık desteğine karşılık ek olarak 15 milyon liralık kurumsal bağışta bulunulduğu bildirildi.

Turkcell'den yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatıyla başlatılan '15 Temmuz Dayanışma Kampanyası'na ilişkin bilgi verildi.

Kampanya kapsamında tüm operatör müşterilerinin toplamda 1,42 milyon SMS göndererek 5 liralık bireysel bağışta bulunduğuna işaret edilen açıklamada, Turkcell müşterilerinin ise 772 bin adet SMS göndererek toplam SMS adedinin yarısından fazlasını sağlamış olduğu kaydedildi.

Açıklamada, yaklaşık 3,9 milyon lirası Turkcell abonelerinden olmak üzere toplamda operatörlere gönderilen SMS’ler vasıtasıyla 7,1 milyon liralık destek toplandığı bildirilerek, 'Turkcell, kampanya kapsamında bağışlanan her 5 lira için 10 liralık katkı sağlayarak halkın 7,1 milyon liralık desteğine ek olarak 15 milyon TL'lik kurumsal bağışta bulundu. Böylece Turkcell tarafından kampanyaya sağlanan toplam destek Turkcell müşterilerinden gelen 3,9 milyon lirayla birlikte 18,9 milyon liraya ulaştı.' ifadeleri kullanıldı.

- 'Kampanyaya 15 milyon lirayla destek olduk'

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, milletin huzuruna ve devletin bekasına kasteden her türlü girişime, çağrı beklemeksizin karşı durmayı görev bildiklerini bildirdi. Bu hassasiyeti 15 Temmuz gecesi açıkça gösterdiklerini vurgulayan Terzioğlu, şunları kaydetti:

'Bu kapsamda Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım'ın öncülüğü ile başlatılan bağış kampanyasına biz de katıldık ve SMS ile bağış kampanyası başlattık. Kampanya kapsamında atılan her 5 liralık SMS için biz de 5 lira destek olacağımızı açıklamıştık. Bunu da iki katına çıkararak atılan her 5 liralık SMS için 10 lira bağışta bulunma kararı aldık. Böylece diğer operatör müşterilerinin gönderdikleri SMS’ler de dahil kampanyada toplanan 7,1 milyon liraya karşılık biz de 15 milyon liralık bir destek sağladık.'
Kaynak: AA