Trafik Kazası Kurbanı Genç Kızın Ailesi Adalet İstiyor

İzmir'de, yolun karşısına geçmeye çalışan Ecem Haliloğlu ile teyzesinin hayatını kaybettiği trafik kazasına karışan sürücünün, olaydan yaklaşık 4 ay sonra Ankara'da teslim olduktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına genç kızın ailesi tepki gösterdi Anne Haliloğlu: 'Kızım, kaza olmasaydı 10 gün sonra hayatını sevdiği insanla birleştirecekti. Gözyaşım dinmez ama sürücünün cezasını çekmesiyle hafifler' Ecem'in ablası Karakayalı: 'Biz 4 aydan beri sürücünün yakalanmasını istiyoruz. 2 kişiyi öldürdü, bu kadar basit olamaz. Adaletin yerini bulmasını istiyoruz'

EFSUN YILMAZ - İzmir'de, yolun karşısına geçmeye çalışırken otomobilin çarpması sonucu düğününe 10 gün kala teyzesi ile hayatını kaybeden Ecem Haliloğlu'nun ailesi, trafik kazasına karışan sürücünün Ankara'da teslim olduktan sonra serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Ecem Haliloğlu'nun ablası Hacer Karakayalı, kardeşi ve teyzesinin, yaklaşık 4 ay önce Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirdiğini belirtti.

Polisin, olayın ardından kaçan sürücünün yakalanması için özel ekip kurduğunu, yakınlarının da sosyal medyadan kampanya başlattığını hatırlatan Karakayalı, şüpheli N.D'nin, 24 Kasım'da Ankara'da teslim olduğunu ve çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını söyledi.

N.D'nin, Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesine verdiği, 'Kaza 01.30'da meydana geldi, hayatını kaybedenler trafik lambalarından geçmediler' şeklindeki ifadesinin doğru olmadığını savunan Karakayalı, 'Biz 4 aydan beri sürücünün yakalanmasını istiyoruz. 2 kişiyi öldürdü, bu kadar basit olamaz. Adaletin yerini bulmasını istiyoruz.' dedi.

Hacer Karakayalı, trafik kazası ile ölüme neden olan sürücülerin serbest kalmasının vicdanları sızlattığını dile getirdi.

Sürücü hakkındaki şikayetlerini geri almayacaklarını bildiren Karakayalı, zanlının, yakalama kararının kaldırılmasıyla yurt dışına çıkmasından kaygılandıklarını ifade etti.

Anne Reyhan Haliloğlu ise trafik lambalarında, karşıdan karşıya geçmek isteyen kızı ve ablasının gözlerinin önünde öldüğünü belirtti.

Acılarının çok büyük olduğunu anlatan Haliloğlu, 'Kızım, kaza olmasaydı 10 gün sonra hayatını sevdiği insanla birleştirecekti. Gözyaşım dinmez ama sürücünün cezasını çekmesiyle hafifler. Artık adaletin yerini bulmasını istiyorum.' şeklinde konuştu.

- İlk duruşma ocakta

Bu arada İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 'Olayın tam kaydının bulunmadığı, bu nedenle bilirkişinin alternatifli mütalaa verdiği ancak delillerden, maktullerin yolun karşısına geçmeden önce ışıklı trafik işareti ve kontrollü yaya geçidini kullanmak istediklerinin anlaşıldığı' kaydedildi.

Bölgede yoğun trafik akışı bulunduğu ve ışıklı yaya geçidini kullanmadan karşıya geçmenin zaten mümkün olmadığı vurgulanan iddianamede, şüpheli N.D'nin eyleminin, 'Olası kastla 2 kişinin ölümüne neden olmak' şeklinde değerlendirilebileceği ifadeleri yer aldı.

Kazayla ilgili ilk duruşma ocakta yapılacak.

Ailenin avukatı Murat Sevengül ise sanığın tutuksuz yargılanmasına itiraz ederek, tutuklama kararı çıkarılmasını talep ettiklerini bildirdi.

- Olay

İzmir'in Konak ilçesinde 10 Ağustos'ta, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda yolun karşısına geçmeye çalışan Lütfiye Yurdaer (60) ve yeğeni Ecem Haliloğlu (26), 06 DM 4333 plakalı otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetmişti. Kazadan sonra kaçan sürücünün Ankara'da müteahhitlik yapan N.D. olduğu tespit edilmişti.
Kaynak: AA