TİKA'dan Moğolistan'da Sporcuları Yetiştirme Merkezi'ne Donanım Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Moğolistan’da Ölgiy Güreşçileri Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Genç Sporcuları Yetiştirme Merkezi’ne donanım desteğinde bulunuldu.

TİKA'dan Moğolistan'da Sporcuları Yetiştirme Merkezi'ne Donanım Desteği
TİKA, faaliyet gösterdiği coğrafyalarda spora ve sporcuya yönelik gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. TİKA tarafından Moğolistan’da Ölgiy Güreşçileri Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Genç Sporcuları Yetiştirme Merkezi’ne donanım desteği verildi.

Projenin açılış töreni TİKA Ulanbator Koordinatörü Veysel Çiftci, Moğolistan Bayan-Ölgiy Milletvekili Murat Daukey, Moğolistan Yönetim Akademisi Rektörü Zülfikar Sarkit, Ölgiy Güreşçileri Derneği Başkanı Aydos Habiden, Bayan-Ölgiyli sporcular, iş adamları ve vatandaşların katılımlarıyla gerçekleştirildi.

TİKA Ulanbator Koordinatörü Veysel Çiftci, törende yaptığı konuşmada 1994 yılından bu yana Moğolistan’da faaliyet gösteren TİKA hakkında bilgi vererek, sağlıktan eğitime, tarım, turizm, ulaştırma alt yapısına varıncaya kadar birçok alanda projeler gerçekleştirdiklerini ve Moğolistan’a yönelik bu alanlarda projelerinin devam edeceğini belirtti.

Söz konusu projenin gerçekleştirilmesinde temel nedenin genç sporcuların idman yapabileceği bir ortamı sağlamak ve uluslararası yarışmalarda Moğolistan’ın adını duyuracak sporcuların yetiştirilmesine katkıda bulunmak olduğunu ifade etti.

Bu merkezde yetişen genç sporcuların uluslararası yarışmalarda başarılı olacağına inandığını belirten Çiftci, TİKA’nın Türk-Moğol halkları arasında gönül köprüsü olduğunu ifade ederek, merkezde idman yapan genç sporculara ve dernek yetkililerine başarılar diledi.

Ölgiy Güreşçileri Derneği Başkanı Aydos Habiden ise, maddi sıkıntılardan dolayı yapamadıkları merkezin donanımının gerçekleştirilmesine katkı sağlayan başta TİKA olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.
Kaynak: İHA