Sudan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Altohamy'den GSO'ya Ziyaret

Sudan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Dr. Emad Mirghani Altohamy, Gaziantep Sanayi Odasını (GSO) ziyaret etti.

GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi ile bir süre görüşen Başkonsolos Altohamy, Gaziantep'in sanayi kenti olduğunu belirterek, Sudan ile Gaziantep arasındaki ticari işbirliğini geliştirmek istediklerini söyledi.

Sudan'a bir Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yapacaklarını dile getiren Altohamy, Gaziantepli işadamlarını ülkelerine davet etti.

Türkiye’de yaşanan 15 Temmuz darbe girişiminden Sudan halkı olarak büyük üzüntü duyduklarını kaydeden Büyükelçi Altohamy, 'İki ülke arasındaki iyi ilişkilerden dolayı yaşanan bu olaydan çok büyük üzüntü duyduk ve halk olarak bunu protesto ettik.' dedi.

Ziyaretleri için Altohamy'e teşekkür eden Başkan Yardımcısı Ünverdi ise, Gaziantep ekonomisi hakkında bilgi verdi.

Gaziantep'in 2016 yılının 11 ayında, 5 milyar 707 milyon dolarlık ihracat yaptığını ifade eden Ünverdi, 'Gaziantep olarak dünyanın 174 ülkesine ihracat yapıyoruz. Kent olarak çok geniş bir ürün yelpazesine sahibiz. Sudan ile var olan ticari ilişkilerimizi daha da geliştirmek istiyoruz.' diye konuştu.

Sudan'da yapılacak OSB'nin, alt ve üst yapısı, doğalgaz, elektrik hattı gibi çalışmalarını Gaziantep’te yapacak birçok firma bulunduğunu kaydeden Ünverdi, 'Kentimizde iş makineleri, plastik malzeme üreten birçok firma var. Ayrıca anahtar teslim fabrikalar yapan firmalarımız mevcut. Bu konuda yardımcı olmaya her zaman hazırız.' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından GSO Başkan Yardımcısı Ünverdi, Başkonsolos Altohamy'e yöresel işlemeli kahve takımı hediye etti.

Kaynak: AA