SEKA Kağıt Müzesi Özel Müze Statüsü Kazandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin eski SEKA Kağıt Fabrikası alanında hayata geçirdiği Kağıt Müzesi, Kültür Bakanlığı tarafından özel müze statüsüne alındı.

SEKA Kağıt Müzesi Özel Müze Statüsü Kazandı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin eski SEKA Kağıt Fabrikası alanında bulunan SEKA M. Ali Kağıtçı Müzesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Özel Müze Statüsü’ne alındı. Fabrikada ilk kağıdın üretildiği 6 Kasım 1936’dan tam 80 yıl sonra 6 Kasım 2016’da açılışı yapılan SEKA M. Ali Kağıtçı Müzesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ilk özel müzesi olurken, Türkiye ve dünyada da resmi olarak tanınmış oldu. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, hazırlıkları 3 yıl boyunca devam eden SEKA Kağıt Müzesi için Şubat 2016 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Müzeler ve Denetimleri Hakkında Yönetmelik kapsamında Özel Müze statüsüne geçmesi için başvuruda bulunmuştu.

Başvuruyu değerlendiren Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kasım 2016 tarihi itibariyle SEKA M. Ali Kağıtçı Müzesi’nin Özel Müze statüsüne geçerek, hem Türkiye’de hem de dünyada resmi olarak tanındığını bildirdi.
Kaynak: İHA