'Sağlıkta Kalite Standartları'

Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Korkmaz, Manisa'da A ve B grubu hastanelerin sağlık kalite standartları değerlendirmelerinin yapıldığını belirtti.

Korkmaz yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı Kalite ve Akreditasyon Daire Başkanlığı tarafından 'Sağlıkta Kalite Standartları' seti kapsamında ülke genelindeki hastanelerin eş zamanlı olarak değerlendirmeye tabi tutulduğunu belirtti.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu (TKHK) İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanlığı tarafından yapılan değerlendirme kapsamında Manisa'da kamuya ait 19 sağlık tesisinde de denetim gerçekleştirildiğini kaydeden Korkmaz, 'Manisa'da A ve B grubu hastanelerimizin sağlık kalite standartları değerlendirmeleri Bakanlık tarafından tamamlanmış olup başarı ortalaması 100 üzerinden 91 puandır. C ve D grubu ilçe hastanelerimizin kalite değerlendirmeleri ise İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılacaktır.' dedi.

Manisa'daki hastanelerin geçen yıl yapılan değerlendirme sonuçlarına göre başarı grafiğini yükselttiğini ifade eden Korkmaz, 'Özellikle B ve C grubu hastanelerimizin değerlendirme sonuçları incelendiğinde bu gruptaki tüm hastanelerimizin değerlendirme kriterlerini yüzde 85-90 oranında karşılandığı görülmektedir. Merkez hastanelerimizde bulunan sağlık tesislerimizin altyapı ve bina eksikliklerinin giderilmesiyle tesis kaynaklı fiziki eksikliklerimizin de önüne geçilmesi amaçlanmaktır.' ifadelerini kullandı.

Korkmaz, hedeflerinin tüm hastanelerde her yıl artan başarı grafiği yakalamak ve Türkiye sıralamasında daha yukarılara çıkmak olduğunun dile getirdi.

Kaynak: AA